پربحث ترین اخبار
گالری عکس
پربازدید ترین اخبار
تازه های سایت
چند رسانه ای
براساس گزارش اخیر کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) معیشت سه میلیارد نفر به اقتصاد اقیانوسی متکی بوده و لذا سرمایه گذاری در آن از اهمیت بالایی برخوردار است. این گزارش خواستار سرمایه گذاری و معامله آبی (blue deal) برای استفاده پایدار از اقیانوس است. «معامله آبی» جهانی میتواند سرمایه گذاری بیشتری را به بخشهای نوظهور پایدار هدایت کند که به نفع کشورهای در حال توسعه است.
بعد از این همه ماه چشمانتظاری و امیدواری، خبر رسید كه بند بودجهای و برنامههای توسعه مَكُران و مفاد مرتبط با اقتصاد دریاپایه از برنامه و بودجه حذف شده است! این داغ را دیگر كجای دلمان بگذاریم؟! چیزی موسوم به فراکسیون توسعه اقتصاد دریامحور در مجلس ساختهاند، و ما نمیدانیم برای چه؟ وقتی سازمان برنامه و بودجه به تمام فعالیتهای دریایی دهانكجی میكند، این فراكسیون بیخبر مانده؟
نشریه بین المللی "International Journal of Maritime technology" که با هدف انتشار نتایج جدیدترین تحقیقات و پژوهش های انجام شده در زمینه مهندسی دریا منتشر می شود مقاله می پذیرد.
در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور روسای قوای مقننه و قضاییه، دبیر و اعضای مجمع دو بند از سیاست های کلی توسعه دریامحور به تصویب رسید.
تاسیس سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل، در برنامه پنجم توسعه به تکلیف قانونی تبدیل شد و در سال ۱۳۹۱ اساسنامه آن تدوین گردید اما این سازمان هیچگاه تاسیس نشد. دلیل این مسئله را میتوان تعارض نهادی و بلاتکلیفی کشور در الگوی توسعه و حکمرانی اقتصاد دریا دانست که شیوه مدیریت کلان این حوزه را با چالش همراه کرده و کماکان به جمعبندی مشخصی نرسیده است.
به منظور توسعه سواحل مکران، از سال ۹۸ شورایی در معاونت اول ریاست جمهوری تشکیل شد که پس از یک سال به وزارت راه و شهرسازی منتقل گردید و در سال ۱۴۰۱، مجددا به معاونت اول ریاست جمهوری بازگشت. اخیرا نیز بحث تشکیل سازمان توسعه سواحل مکران مطابق با قانون برنامه ششم توسعه، در حال بررسی است. با این حال، تشکیل این نهادها تاکنون منجر به پیشرفت مشخصی نشده و پاسخ به این سوال که برای توسعه سواحل مکران و جامع تر از آن توسعه اقتصاد دریا، کدام الگوی نهادی می تواند کارساز باشد، بحثی است که کماکان بین کارشناسان و سیاستگذاران در جریان بوده و به جمع بندی نرسیده است.
مشاور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: دنا رکورددار ساخت ناوشکن در داخل کشور است به این دلیل که از یک بدنه فولادی برخوردار بوده و تمامی بدنه، تجهیزات و تسلیحات این ناوشکن در داخل کشور تولید شده است.
دریا دروازه ای بکر و بی نظیر فراروی مازندران باز کرده اما این استان نتوانسته از ظرفیت های آن برای توسعه اقتصادی بهره گیرد.