کد خبر: ۳۵۶۹۸
تاریخ انتشار:۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲
شستا و زیرمجموعه‌ هایش "2 هزار و 200 میلیارد تومان" تسهیلات گرفته اند
در جدیدترین گزارشات مالی، مبلغ 121 میلیارد تومان دریافتنی های تجاری و غیرتجاری در اسناد مالی شستا وجود دارد که عمدتا مربوط به آستان قدس رضوی و مجتمع کشتی سازی فراساحل است که به صورت راکد و سنواتی درآمد و از این بابت، 10 میلیارد تومان ذخیره مشکوک الوصول در دفاتر انعکاس یافته است.
به گزارش مارین نیوز، اگرچه شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) از جمله مشهورترین و مهمترین مجموعه های اقتصادی در کشور محسوب می شود اما در روز استیضاح علی ربیعی وزیر کار و رفاه اجتماعی، بحث های مربوط به این شرکت و برخی دیگر از زیرمجموعه های وزارتخانه مذکور باعث شد تا بار دیگر توجهات به سمت شستا جلب شود.
به طور خلاصه شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی بعنوان یک مجموعه تخصصی در امر سرمایه گذاری در تاریخ 1365/1/6 بصورت یک شرکت سهامی خاص با سرمایه اولیه 20 میلیارد ریال تأسیس شده و هدف اصلی شستا، مدیریت منابع مالی با رویکرد سودآوری و ارزش افزوده حداکثری در بازارهای سرمایه داخلی و خارجی از طریق فعالیت های تولیدی، خدماتی و بازرگانی است.
با توجه به حجم و اهمیت شرکت مذکور، طبیعتا اطلاع از وضعیت مالی و نحوه مدیریت آن نیز حائز اهمیت است بر این اساس، طی روزهای اخیر جدیدترین گزارشات مالی مربوط به آن، در دسترس عموم قرار گرفته است. طبق این اسناد، شستا و شرکت های زیرمجموعه اش بر اساس آخرین صورت مالی حسابرسی شده خود که مربوط به پایان خرداد سال 1396 است، مبلغ 2 هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات مالی دریافت کرده اند.


این تسهیلات مالی، هم اکنون دارای 115 میلیارد تومان سود، کارمزد و جرائم معوق هستند و در عین حال، مانده تسهیلات مذکور در تاریخ 31 خرداد سال گذشته، 2 هزار و 300 میلیارد تومان است! در عین حال، مبلغ 6 هزار میلیارد تومان نیز به عنوان بدهی سازمان تامین اجتماعی، برای این شرکت منظور شده است.
از میان تسهیلات دریافت شده، مبلغ 1 هزار و 900 میلیارد تومان، با سود 20 تا 25 درصد بوده و بقیه نیز بین 15 تا 20 درصد، اعلام شده اند.
در عین حال، در بخش دیگری از گزارش مذکور اعلام شده است که مبلغ 121 میلیارد تومان دریافتنی های تجاری و غیرتجاری در اسناد مالی شستا وجود دارد که عمدتا مربوط به آستان قدس رضوی و مجتمع کشتی سازی فراساحل است که به صورت راکد و سنواتی درآمد و از این بابت، 10 میلیارد تومان ذخیره مشکوک الوصول در دفاتر انعکاس یافته است.

بر اساس این گزارش، شرکت سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی با سرمایه اولیه 20 میلیارد ریال تاسیس شد و در واقع وظیفه سرمایه ‌گذاری از محل حق بیمه ‌ای را دارد که ماهانه از میلیون ها بیمه ‌شده سازمان تامین اجتماعی دریافت می شود که اکثر پول این حق بیمه ها از جیب کارگران پرتلاش کارگاه ها و کارخانه ها پرداخت می گردد. شستا در سال های بعد در طی چند مرحله مبادرت به افزایش سرمایه گردید و با بیش از 10000 هزار میلیارد تومان دارایی، سود سالانه نزدیک به 3 هزار میلیارد تومان و سهامداری در بیش از 170شرکت بزرگ با تغییرات سیاسی مجدد، این روزها بار دیگر به نُقل محافل سیاسی تبدیل شده ‌است. در حال حاضر این شرکت وابسته به تامین اجتماعی به‌ عنوان پشتوانه اقتصادی این سازمان درآمده است و جزو بزرگترین حوزه کاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به حساب می آید. 







گزارش از صبحانه