کد خبر: ۳۵۷۹۶
تاریخ انتشار:۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۷
بلاتکلیفی ۹ ساله طرح ملی گردشگری - مسافری دریایی شمال کشور
یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی با اشاره به بلاتکلیفی ۹ ساله طرح ملی گردشگری - مسافربری دریایی شمال کشور، گفت: علاوه بر بومی‌ سازی فناوری طراحی و ساخت اتوبوس‌ های مدرن دریایی، این طرح حداقل ۱۷ هزار شغل در سه استان شمالی ایجاد خواهد کرد.
به گزارش مارین نیوز، یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی با بیان اینکه سال 89 طرح گردشگری دریایی شامل ایجاد خطوط کشتیرانی مسافربری و حمل و نقل دریایی آستارا- بندر ترکمن و به همسایه‌ های شمالی از سوی نهاد ریاست ‌جمهوری مورد موافقت قرار گرفت و در ادامه به‌ عنوان یک طرح ملی تصویب شد که مجوزهای مورد نیاز اجرای این طرح از دستگاه‌ ها و ارگان‌ هایی مانند سازمان بنادر، وزارت راه، وزارت دارایی، سازمان میراث فرهنگی و... حدود 9 سال پیش دریافت شد، اظهار داشت: این درحالی است که همچنان درگیر بروکراسی‌ های اداری هستیم و نتوانسته‌ ایم عملیات اجرایی این طرح تاثیرگذار در حوزه اشتغال و ارز‌اوری برای کشور را فراهم کنیم.
سیدحسن گیتی پسند با بیان این‌که در بخش گردشگری - مسافربری دریایی با استفاده از اتوبوس‌ های دریایی لوکس 200 نفر مسافران از بندر آستارا به بنادر ترکمن، امیرآباد و نوشهر جابجا می‌ شوند، تصریح کرد: همچنین از بندر انزلی این اتوبوس‌ های دریایی مسافران و گردشگران را به بنادر ترکمن، امیرآباد و نوشهر منتقل می‌ کنند.
گیتی پسند یکی از مهمترین مزیت‌ های اجرایی شدن این طرح را بومی‌ سازی جدیدترین فناوری روز دنیا در ساخت اتوبوس‌ های دریایی عنوان کرد و گفت: با اجرایی شدن این طرح ملی تکنولوژی ساخت طراحی و تولید این نوع شناورها به کشور وارد شده که باعث ایجاد اشتغال مناسبی در شهرهای شمالی کشور می‌ شود.
این سرمایه گذار بخش خصوصی در ادامه راه‌ اندازی "کشتی رو-رو" برای جابجایی خودروهای سنگین از بنادر آستارا و انزلی به طور مستقیم به بنادر امیرآباد و ترکمن را یکی دیگر از طرح‌ ها اعلام کرد و افزود: با این کار بخش قابل توجهی از ترافیک جاده‌ ای سواحل کشور کاهش می‌ یابد که نقش چشمگیری در کاهش تلفات جانی و مالی ناشی از تصادفات رانندگی دارد.
گیتی پسند با اشاره به ایجاد "مارینا" در بندرگاه‌ های بین راهی از آستارا تا بندر ترکمن،‌ اظهار کرد: ایجاد رستوران‌ های فراساحلی، دهکده‌ های فراساحلی و... از دیگر پروژه‌ هایی است که در طرح ملی "دریای طلایی کاسپین" برنامه‌ ریزی دقیقی برای اجرای آنها شده است.
وی همچنین با اشاره به استفاده از کشتی‌ های کروز برای گردشگری و مسافربری به همسایه‌ های شمالی کشور،‌ بیان کرد: توسعه خطوط کشتیرانی از بنادر حاشیه نوار ساحلی دریای خزر با استفاده از بندرگاه‌ های آماده سرویس دخی بین راهی از آستار تا بندر ترکم و حوزه همسایه‌ های شمالی کشور مانند ترکمنستان،‌ قزاقستان،‌ روسیه،‌ داغستان و باکو  و در نهایت ورود به خدمات کشتیرانی و گردشگری دریای سیاه،‌ مدیترانه و دریای بالتیک از جمله اهداف طرح ملی دریای طلایی کاسپین است.
گیتی پسند اشتغالزایی این طرح را حدود 17000 نفر اعلام کرد و خواستار توجه و همراهی دستگاه‌ ها و ارگان‌ های ذیربط به خصوص شهرداری‌ های سه استان ساحلی کشور با طرح مذکور شد.