تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۲۶۶۶
تعداد بازدید: ۱۷۴۹
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۷
فرمانده نیروی دریایی ارتش به بعد امنیت دریا از نگاه جهانی اشاره و افزود : دسترسی به آبها و خشکی های مجاور دریا، امکان تاثیر گذاری جهانی از راه دریا، فرصتی برای پیشرفت و توسعه پایدار و افزایش ثروت ملی و بستری تمدن ساز است و این نشان از اهمیت دریا دارد .
به گزارش مارین نیوز ، امیر دریا دار حبیب اله سیاری در آئین اختتامیه هجدهمین همایش صنایع دریایی با اشاره به برخی از آیات قران در مورد اهمیت دریا اظهار کرد : به نظر می رسد هر چه در مورد صنایع دریایی بکار برده ایم در این آیات دیده می شود .
فرمانده نیروی دریایی ارتش به موضوع توسعه ، محور و اهمیت دریا پرداخت و گفت : بیش از70 درصد کره زمین را آب تشکیل داده و نزدیک به 80 درصد مردم در کنار دریا و با فاصله 200 کیلومتری از آن زندگی می کنند، همچنین 90 درصد تجارت جهانی از مسیر دریا انجام می گیرد.


فرمانده نیروی دریایی ارتش به بعد امنیت دریا از نگاه جهانی اشاره کرد و افزود : ایجاد یک سیستم پیوسته تحرک که در خدمت تجارت جهانی قرار می گیرد، دسترسی به آبها و خشکی ها مجاور دریا ، امکان تاثیر گذاری جهانی از راه دریا ، فرصتی برای پیشرفت و توسعه پایدار و افزایش ثروت ملی و بستری تمدن ساز است و نشان از اهمیت دریا دارد .
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران به ابعاد استفاده از دریا اشاره کرد و گفت : استفاده از این ظرفیت دارای ابعاد مختلفی است و به مسائلی چون میزان بهره گیری، جغرافیای کشور ، سیاست دولت مردان، ویژگی های مردم، گستردگی سواحل و کیفیت سواحل مربوط می شود .
وی به اهمیت اقتصادی دریا نیز پرداخت و گفت : استفاده از ظرفیت های دریا برای توسعه اقتصادی ، ایجاد بنادر حمل و نقل جهانی و منطقه ای، استفاده از ظرفیت ترانزیت کالا و استفاده از ظرفیت دریا برای توسعه مدنیت در نوار ساحلی از آن جمله است .
دریادار سیاری به اهمیت جایگاه جمهوری اسلامی پرداخت و منطقه ژئوپلتیکی ایران را حساس دانست و افزود : ایران در تمامی تئوری های ژئوپلیتیکی و استراتژیکی بازیگر کلیدی در منطقه غرب آسیا است.
این مقام نظامی موقعیت دریایی جمهوری اسلامی را حائز اهمیت عنوان کرد و گفت : 6 حوزه ژئو پلتیکی در اطراف کشور وجود دارد که 3 حوزه خزر، خلیج فارس و اقیانوس هند و عمان ، دریایی است ، در اطراف کشور ما 15 همسایه است که با 8 کشور مرز دریایی داریم .
وی با تاکید بر اینکه مرزهای دریایی از اهمیت بالایی برخوردار است افزود : مکران از سواحل بسیار مهم ایران است ،از 63 درصد مرزهای زمینی کشور ، تنها 7 درصد صادرات و واردات انجام گیرد و این درحالی است که 93 درصد واردات و صادرات از طریق 37 درصد مرزهای دریایی وارد کشور صورت می گیرد.


وی با بیان اینکه اقتصاد آبی مبتنی بر ظرفیت های اقیانوس است اظهار کرد : اهداف این اقتصاد بهبود زندگی انسان و برابری اجتماعی همزمان با کاهش معنی دار مخاطرات محیطی و کم یابی زیستی است که قابل توجه محیط زیست خواهد بود.
دریادار سالاری در مورد راههای افزایش منابع دریایی گفت : ما می توانیم نیروی کار ، سرمایه گذاری خارجی و همچنین سرمایه گذاری در خارج را افزایش دهیم و منابع جدیدی را به منابع تولید اضافه کنیم .
وی گفت : این منابع همان چیزهایی است که می توان از اقیانوس بهره گرفت و مرز تولید را بالا برد، اقتصاد آبی نزدیک کردن منابع دریا به منابع ملی و افزایش تولید کالا و خدمات است .
دریا دار سالاری در ادامه در مورد بهره های استفاده از اقیانوس گفت : اقیانوس برای ما تامین کننده غذا ، انرژی، حمل و نقل، ذخایر معدنی ،دارو ، گردشگری و تجارت است و آنچه ما را برای دستیابی و افزایش این منابع کمک می کند استفاده از ظرفیت سواحل مکران است که ما را مستقیم به آبهای جهان وصل می کند .
فرمانده نیروی دریایی ارتش به ظرفیت بالای سواحل مکران اشاره کرد و گفت : مکران دارای ساحل مناسب، ظرفیت بالا در اقتصاد آبی، عمق آبی مناسب، پس کرانه های خوب، مجاورت با اقیانوس، موقعیت گذرگاهی جهانی، نزدیکی به خطوط کشتیرانی جهانی، نزدیکی به منابع انرژی و ظرفیت تجارت جهانی و گردشگری و اقتصاد آبی را گزینه مهمی برای ارتباط است .
وی به الزامات اقتصاد آبی اشاره کرد و گفت : توسعه سواحل اقیانوسی ، استقرار جمعیت ، ارتباط معنی دار با دریا، برقراری امنیت در دریا، استراتژی اقتصاد آبی و توجه دولتمردان به آب ، داشتن اهداف دریای مشترک، ایجاد ظرفیت سازی اقیانوسی و به اشتراک گذاشتن و احیا تمدن دریایی از آن جمله است که می توان به اقتصاد آبی رسید.

هجدهمین همایش صنایع دریایی که از روز سه شنبه 27 مهرماه فعالیت خود را در مرکز همایش های بین المللی کیش آغاز کرده بود بیست و نهم مهر به کار خود پایان داد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: