تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۳۷۸۰
تعداد بازدید: ۹۸۷
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۷
وزیر نفت پیش از آغاز نشست عادی یکصد و هفتاد و دوم اوپک گفت : ما هیچ مشکلی برای حضور شرکت‌های آمریکایی در پروژه‌های نفت و گاز ایران نداریم، آنها از سوی دولت کشور خود محدود شده‌اند و ما متوجه این موضوع هستیم.
به گزارش مارین نیوز، وزیران نفت و انرژی اوپک در نشست پشت درهای بسته توافق ماه نوامبر ۲۰۱۶ اوپک را براى ٩ ماه تمدید کردند. تصمیم پنج ماه گذشته این سازمان در مورد کاهش تولید نتوانست به افزایش قیمت نفت آنطور که اعضای این سازمان به آن امید بسته بودند، منجر شود. روسیه و عربستان دو تولیدکننده عمده نفت قبلا موافقت خود را با ادامه محدودیت‌ها در مورد میزان تولید تا نه ماه دیگر اعلام کردند. یکی از مشکلاتی که اوپک با آن رو‌به‌رو است، این است که کاهش تولید نفت، به صنعت شیل در آمریکا کمک می‌کند.
بیژن زنگنه وزیر نفت کشورمان در جریان نشست عادی یکصد و هفتاد و دوم سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) (چهارم خردادماه) در جمع خبرنگاران گفت: ایران از هر سه گزینه مطرح برای مدت تمدید توافق، اعم از ۶ ماه، ۹ ماه یا ۱۲ ماه، حمایت میکند.
وی با اشاره به این که هدف اوپک از توافق کاهش تولید، کمک به تثبیت بازار و کاهش سطح ذخیره‎سازی‎های تجاری نفت است، تصریح کرد: همانطور که پیش تر گفتم، برای همه اعضای اوپک در این مرحله قیمت مطلوب نفت میان ۵۵ تا حداکثر ۶۰ دلار است.
وزیر نفت ایران با بیان اینکه بحث تشدید کاهش تولید نفت اوپک هم اکنون روی میز نیست، اظهار کرد: فعلا فکر می کنم که به نفع بازار است که به همین روال پیش برویم؛ ما مشتاق هستیم که همه مسائلی را که پیش از این درباره آن به توافق رسیدیم، تمدید کنیم.
زنگنه با اشاره به اینکه کاهش صادرات نفت ایران در ماه‌های آوریل و مه، تنها به دلایل عملیاتی بوده است و مشکلی در زمینه تولید وجود ندارد، گفت: ایران اکنون میان  ۲ میلیون و ۱۰۰ تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام صادر می کند.
وی همچنین اعلام کرد: سیاست ایران این است که مقصد صادرات نفت خود را تنوع بخشد و ما نمی خواهیم که همچون گذشته در آسیا تنها به دو یا سه کشور متکی باشیم.
وزیر نفت ایران با اشاره به نامطلوب بودن پیشنهاد طرف هندی برای توسعه میدان فرزاد بی، گفت: ضمن ادامه مذاکره با هندی ها، ایران مذاکره با شرکت گازپروم روسیه را نیز برای توسعه این میدان آغاز کرده است.
زنگنه همچنین در زمینه تهدید دولت هند برای کاهش واردات نفت از ایران در صورت نبود توافق درباره توسعه میدان فرزاد بی، اظهار کرد: من به آنها گفته ام که این ادبیات خوبی برای همکاری تجاری نیست.
 مهندس بیژن زنگنه اظهار کرد: بسیاری از شرکت‎ های اروپایی و آسیایی وارد ایران شده اند و توافقنامه و قراردادهایی را با شرکت‎ های ایرانی امضا کرده اند.
وی با بیان این که این شرکت‌ها از کشورهایی مانند ژاپن، کره،‌ فرانسه و حتی انگلیس هستند، تصریح کرد: ما ترجیح می دهیم که با شرکت‌های مطرح جهان قرارداد امضا کنیم.
وزیر نفت ادامه داد: ما هیچ مشکلی برای حضور شرکت‌های آمریکایی در پروژه‌های نفت و گاز ایران نداریم، آنها از سوی دولت کشور خود محدود شده اند و ما این موضوع را می فهمیم.
زنگنه با بیان این که با شرایطی که ایران هم اکنون در آن قرار دارد و با توجه به سطح مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری مردم نشان داده‌اند که خواهان همکاری و مراوده مناسب با جامعه بین المللی هستند، افزود: من فکر می‌کنم که زمان آن رسیده که دولت آمریکا رویکرد خود را نسبت به ملت ایران تغییر دهد.
وی همچنین درباره  قرارداد فروش نفت خام ایران به روسیه گفت: ما تنها منتظر هستیم که طرف روس کار را آغاز کند.
وزیر نفت تصریح کرد: قرارداد میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت روس امضا و هماهنگی‎ها انجام شده است و ما منتظر هستیم که آنها نفتکش‌های خود را برای بارگیری محموله‌های نفت خام ایران اعزام کنند.
زنگنه با بیان این که امیدوارم به زودی نخستین قرارداد نفتی در  قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی با شرکت توتال فرانسه به امضا برسد، افزود:  دو طرف در مراحل نهایی مذاکره و توافق قرار دارند.
وی افزود:  شرکت توتال توانسته است راه حلی برای تأمین مالی این توافق بیابد.
وزیر نفت با تأیید اینکه تولید نفت از میدان‌های غرب کارون اکنون به حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است، اظهار کرد: نفت تولیدی این منطقه از آغاز تولید صادر شده و تنها بخشی اندک از آن در پالایشگاه آبادان به مصرف رسیده است.


به گزارش مارین نیوز، طی این نشست، اعضای اوپک توافق کردند تا بار دیگر تولید خود را به مدت ۹ ماه کاهش دهند. در این مدت، نیجریه و لیبی از طرح کاهش تولید معاف بوده و ایران نیز اجازه دارد تا سهم تولید خود را به میزان سابق افزایش دهد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: