تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۴۹۹۴
تعداد بازدید: ۱۶۰۲
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۳
مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: برای نخستین بار، استفاده از فناوری نانو در پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی در ریبویلر واحد تثبیت میعانات گازی با موفقیت انجام شد.
به گزارش مارین نیوز، مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه برای نخستین بار استفاده از فناوری نانو در پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی در ریبویلر واحد تثبیت میعانات گازی با موفقیت انجام شد، اظهار داشت: با توجه به پیشرفت و توسعه فناوری نانو در حوزه های مختلفی از قبیل آب و محیط زیست، سلامت، انرژی، نفت و گاز و پتروشیمی (کاتالیست و نانوسیالها)، سلول های خورشیدی و تجهیزات صنعتی جلسات متعدد فنی بین کارشناسان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی ریاست جمهوری و پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی انجام شد.
ایرج خرمدل در ادامه عنوان داشت: پس از بازدیدهای متخصان و کارشناسان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و متخصصان پالایشگاه پنجم از فازهای 9 و 10 پارس جنوبی، پیشنهاد شد که بطور آزمایشی از مواد "نانو سیال پوششی" در ریبویلر واحد تثبیت میعانات گازی فاز 10 در تعمیرات اساسی شهریورماه سال 96 استفاده شود.
وی یادآور شد: با انجام این پروژه و پس از گذشت 5 ماه از اعمال این پوشش در پوسته و لوله ریبویلر مذکور، طبق گزارش کارشناسی، عملکرد ماده نانو سیال بر انتقال حرارت و پایداری شرایط این ریبویلر، در قیاس با شرایط مشابه، مطلوب گزارش شد و حاکی از پایداری شرایط عملیاتی و صرفه جویی انرژی می باشد.
این مقام مسئول افزود: مکانیزم و مزیت رقابتی ماده نانوسیال، خاصیت افزایش دهی سطح انتقال حرارت و افزایش توان تبادل حرارت با راندمان بالا حتی در مجاورت املاح و رسوب چسبیده بر روی سطوح می باشد.
مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی خاطرنشان کرد: بدلیل اینکه ماده نانو سیال پوششی برای اولین بار در صنایع نفت و گاز، در تجهیزاتی که در مجاورت با ترکیبات هیدروکربنی و حاوی املاح و رسوب مورد استفاده قرار می گیرد، این عملیات بصورت آزمایشی و تست میدانی در تجهیز مذکور در واحد تثبیت میعانات گازی فاز 10 مورد استفاده قرار گرفت.
وی با اشاره به نتایج مطلوب این عملیات گفت: نتایج آن تاکنون از نظر عملیاتی، انرژی و زیست محیطی رضایت بخش می باشد و ارزیابی عملکرد نهایی ماده مذکور در آینده پس از بازدید از مبدل مذکور مشخص خواهد گردید. 
خرمدل در ادامه افزود: امید است با ارتباط نزدیک صنعت و شرکتهای دانش بنیان و استفاده از تکنولوژی نانو و دیگر تکنیک های روز دنیا، در راستای حفاظت از محیط زیست، افزایش بهره وری و بهبود مصرف انرژی بتوانیم پویا تر عمل نمائیم.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: