تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۵۰۹۰
تعداد بازدید: ۱۳۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۵
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران گفت: در حوزه نوآوری نباید لحظه‌ای درنگ کنیم و باید راهبردهایی مبتنی بر توجه ویژه به تحقیق و پژوهش، پایین آوردن قیمت تمام شده، همکاری با دنیا، تقسیم کار ملی و بهبود فضای کسب و کار را سرلوحه امور قرار دهیم و از سیستم مرده اداری خارج شد و عملکرد را بر مبنای سنجش هزینه و درآمد قرار داد.
به گزارش مارین نیوز، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران، ۱۳ اسفندماه در آیین پایانی دومین کنگره و نمایشگاه بین‌المللی اکتشاف و تولید و پنجمین کنگره و نمایشگاه بین‌المللی صنعت حفاری ایران، با اشاره به مطالعات انجام شده روی میدان‌ها در قالب یادداشت تفاهم با شرکت‌های داخلی و خارجی، اظهار داشت: نتایج مطالعات این نوید را می‌دهد که بتوانیم در آینده ذخایر اثبات شده نفت ایران را حداقل ۱۰ درصد افزایش دهیم. همچنین تولید روزانه نفت ایران با اجرای کامل ۳ قرارداد جدید ۱۵۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد.
غلامرضا منوچهری گفت: همه ما دست‌درکاران صنعت نفت در این گردهمایی جمع شده‌ایم تا ضمن طراحی، بازخوانی و بازبینی راهکارهای تحول و حرکت به سمت جلو، صنعت نفت را برای فعالیت گسترده‌تر تجهیز کنیم. الگوی جدید قراردادهای نفتی یکی از راهکارهای عمده و بخش‌های اساسی برای این حرکت رو به جلو است. با توجه به پیچیدگی که در فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری برای طی کردن این مسیر طولانی داریم، معتقدیم تنها قراردادهای نفتی گره کار را باز نمی‌کند.
منوچهری با اشاره به بخش پیمانکاران بالادست صنعت نفت تصریح کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر پیمانکاران بالادستی صنعت نفت رشد بسیار خوبی داشته‌اند و در مقایسه با گذشته به قابلیت‌های بالاتری دست یافته‌اند، به نحوی که این موضوع پشتوانه‌ای برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در اتکا به داخل، خودکفایی و خودباوری شده است و برای ظرفیت‌سازی در صنعت نفت به توان داخل تکیه کنیم و تحت عنوان گسترش فعالیت در این زمینه به بخش بین‌المللی و داخلی نیز توجه داشته باشیم.
وی تجهیز منابع مالی از طریق صندوق‌های مالی، مشارکت سرمایه‌های کوچک و استفاده از منابع مالی بانک‌ها را از جمله سیاست‌های مورد حمایت وزارت نفت دانست و افزود: در کنار سرمایه‌گذاری خارجی یا غیاب آن، این بخش مورد توجه است و تلاش داریم آن را گسترش دهیم. ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور  از جمله سازوکارهایی است که شرایطی فراهم کرده تا بتوان از بسته‌های اقتصادی کاری متحولی برای توسعه این فعالیت از آن استفاده کرد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از آغاز برگزاری مقدمات مناقصه پروژه‌های ای‌پی‌سی‌اف (EPCF) بالادستی خبر داد و گفت: از ابتدای سال آینده روند برگزاری این مناقصه‌ها را به صورت جدی‌تر دنبال می‌کنیم.
منوچهری با اشاره به مطالعات انجام شده روی میدان‌ها در قالب یادداشت تفاهم با شرکت‌های داخلی و خارجی، تصریح کرد: خوشبختانه نتایج ارزشمندی از مطالعه میدان‌های جدید و میدان‌های قدیمی به دست آمده است که نوید می‌دهد در آینده ذخایر اثبات شده نفت ایران را حداقل ۱۰درصد افزایش دهیم. برای توسعه صنعت نفت و گسترش اجرای برنامه‌های خود به جذب سرمایه از طریق بین‌المللی و سایر بخش‌ها نیاز داریم، اما در کنار این راهبرد، وزارت نفت برنامه گسترده‌ای را برای تجهیز منابع خود دارد تا بتواند ضمن حفظ تولید نفت به افزایش آن نیز بپردازد.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: افکار عمومی در گذشته بسیار دینامیک و بازدارنده بودند و از این روست که گاه ناگزیریم هنوز برای پذیرش مفاهیم ساده‌ای که دنیا از آن عبور کرده است، چانه زنی کنیم.
غلامرضا منوچهری افزود: جوانان می‌توانند با گسترش مفاهیم صحیح، روزآمد و علمی بخش انرژی در محافل اقتصادی، رسانه‌ها و ...صنعت نفت را در گردش بهینه اطلاعات یاری دهند.
وی با ابراز خرسندی از روابط رو به گسترش صنعت نفت با دانش آموختگان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ادامه داد: تحریم باشد یا نباشد یا قیمت نفت به هر میزانی باشد، باید سیر تکاملی در اجزای صنعت نفت ادامه یابد و جوانان می‌توانند عهده دار این رسالت باشند.
منوچهری با بیان این که ساز و کار سنتی مدیریت در صنعت نفت در دنیایی که به‌طور مستمر در حال تغییر و بهبود است، به‌طور طبیعی مشکلاتی ایجاد می‌کند، ادامه داد: دنیای امروز، دنیای هوشمندی است که بهبود مستمر، رقابت و ارتقای کیفیت از ویژگی‌های آن به شمار می‌آید.
وی، توسعه صنعت نفت را از دو منظر جزء به کل و کل به جزء مورد اشاره قرار داد و گفت: همانطور که ارتقا کیفیت خدمات، تحقیقات و ظرفیت های داخلی در بخش های مختلف می تواند به پیشبرد بهتر امور در سطح وزارت نفت بینجامد (جزء به کل)، وزارت نفت نیز می تواند با عملکردی درست و منطقی، نقش پذیری لایه‌های مختلف را افزایش دهد (کل به جزء) و این چرخه رو به رشد ادامه یابد.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: در حوزه نوآوری نباید لحظه‌ای درنگ کنیم و باید راهبردهایی مبتنی بر توجه ویژه به تحقیق و پژوهش، پایین آوردن قیمت تمام شده، همکاری با دنیا، تقسیم کار ملی و بهبود فضای کسب و کار را سرلوحه امور قرار دهیم. باید از سیستم مرده اداری خارج شد و عملکرد را بر مبنای سنجش هزینه و درآمد قرار داد.
منوچهری با ذکر این موارد، شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت را دولتی‌ترین سازمان فعال در حوزه انرژی در دنیا عنوان کرد و ادامه داد: این در حالی است که تحقق اهداف یاد شده در گرو ایفای نقشی موثرتر از سوی بخش خصوصی است.
وی با اشاره به چالش‌هایی که صنعت نفت با آنها روبه‌روست، یادآور شد: به رغم وجود چالش‌ها، رشد و تعالی و دستیابی به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، از طریق یادگیری، تلاش، بهپویی و عمق بخشی مستمر به فعالیت‌های صنعت نفت امکانپذیر است.
منوچهری با اشاره به حضور دلگرم کننده جوانان در دو کنگره بین المللی اکتشاف و تولید و صنعت حفاری ایران، ابراز امیدواری کرد که این حضور در عرصه‌های مختلف اقتصاد کشور منشا برکات باشد.

گفتنی است، دومین کنگره و نمایشگاه بین‌المللی اکتشاف و تولید و پنجمین کنگره و نمایشگاه بین‌المللی صنعت حفاری ایران، از روز شنبه (۱۲ اسفندماه) در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما آغاز به‌کار کرد و عصر یکشنبه، ۱۳ اسفندماه به کار خود پایان داد. 
رونمایی از سند نظام ارزیابی و رتبه‌بندی بالادست صنعت نفت ایران که به همت انجمن توانمندسازی دانش آموختگان صنعت نفت تدوین شده است، پایان بخش این کنگره دو روزه بود.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: