تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۵۱۴۴
تعداد بازدید: ۳۲۶۲
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹
رئیس اجرایی دولت افغانستان گفت: این کشور به دلیل محصور بودن به خشکی و انحصار ترانزیت با مشکلات زیادی روبرو است اما چابهار به راه ترانزیتی بزرگی در سطح منطقه تبدیل خواهد شد و آینده بهتری را برای افغانستان به ارمغان خواهد آورد.
به گزارش مارین نیوز به نقل از طلوع، رئیس اجرایی دولت افغانستان در نشست سه جانبه افغانستان، ایران و چابهار درباره اهمیت پروژه بندر چابهار گفت: این کشور به دلیل محصور بودن به خشکی و انحصار ترانزیت با مشکلات زیادی روبرو است اما چابهار به راه ترانزیتی بزرگی در سطح منطقه تبدیل خواهد شد و آینده بهتری را برای افغانستان به ارمغان خواهد آورد.
عبدالله عبدالله تاکید کرد: افغانستان همواره تلاش کرده تا مشکلات و موانع مبادلات تجاری را کاهش دهد به طور نمونه تعرفه‌های کالاهای وارداتی به این کشور کاهش یافته است.
وی با اشاره به پروژه «تاپی» و «کاسا 1000» نیز اظهار داشت: با پیوستن به تعدادی از پروژه‌های بین‌المللی، افغانستان در مرکز توجه مواصلات تجاری قرار گرفته است.
عبدالله با تاکید بر اهمیت روابط تجاری کابل-اسلام‌آباد نیز گفت: افغانستان خواستار رفع مشکلات ترانزیتی با پاکستان است اما این مشکلات باید براساس احترام متقابل حل شود.
پس از افتتاح فاز نخست بندر چابهار تجار افغان که همواره با مسدود شدن مداوم گذرگاه‌های تجاری و افزایش ناگهانی و نامتعارف تعرفه‌های تجاری پاکستان روبرو بودند، ترانزیت کالاهای خود را به بندر چابهار و بندر عباس در ایران انتقال دادند.
رئیس اتاق مشترک تجارت و صنایع افغانستان-پاکستان نیز در اوایل ماه جاری نیز اعلام کرد این کشور در دو سال اخیر بیش از 50 درصد از سهم خود در بازارهای افغانستان را از دست داده است.
زبیر مطیع‌الله افزود: در دو سال گذشته حجم معادلات افغانستان و پاکستان از 2.7 میلیارد دلار به 1.2 میلیارد کاهش یافته است.
پیش از آن نیز زاهدالله شینواری رئیس اتاق صنایع و تجارت «پیشاور» دلیل کاهش شدید معاملات تجاری بین دو کشور را افزایش تنش‌ها، افزایش تعرفه بر کالاهای افغانستان و همچنین بندر چابهار به عنوان مسیر جایگزین دانسته بود.


منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: