تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۵۳۸۶
تعداد بازدید: ۱۵۳۱
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳
نایب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با انتقاد از گسترش ساختمان ‌سازی توسط دستگاه ‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی در سواحل شمالی کشور به تشریح جزییات خسارات ناشی از این اقدام پرداخت.
به گزارش مارین نیوز، نایب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در مورد انتشار خبری مبنی بر اینکه 85 درصد خط ساحلی توسط دستگاه‌ های دولتی و شرکت‌ ها تصاحب شده است، اظهار داشت: سواحل شمال کشور از نظر نوع آب و هوا و گردشگری یکی از بهترین نقاط دنیا است و مردم حق دارند که از زیبایی‌ های آن استفاده کنند، اما متاسفانه از سال‌ های قبل از انقلاب اسلامی این سواحل توسط دولتی‌ ها اشغال شده و در سال‌ های اخیر با سرعت بیشتری تداوم پیدا کرده است.
جبار کوچکی نژاد ادامه داد: تاکنون تعداد زیادی ویلا به نام اردوگاه یا مراکز آموزشی در سواحل ساخته شده است، اما تنها توسط افراد خاص مورد استفاده قرار می‌ گیرد، کما اینکه در دهکده ساحلی انزلی مشاهده می ‌کنید که هم دستگاه‌ های دولتی و هم نهادهای عمومی غیر دولتی همچون تامین اجتماعی اقدام به ساخت تعداد زیادی ویلا برای خوشگذرانی افرادی خاص کرده‌ اند که هم از امکانات دولتی سوء استفاده می‌ کنند و هم فضای زیادی از سواحل را اشغال کرده‌ اند.

افراد دارای نفوذ در دستگاه‌ های دولتی مانع از تخلیه سواحل می‌ شوند
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تصریح نمود: در دولت قبل دستور داده شد تا دستگاه‌ های دولتی از این فضا خارج شوند، اما به این دلیل که اغلب افرادی که این ویلاها را ایجاد کرده ‌اند در دولت ‌ها متنفذ و صاحب قدرت هستند، هیچ قانونی نمی ‌تواند آنها را جابجا کند و همچنان بر سواحل سیطره دارند.
کوچکی نژاد خاطرنشان نمود: بی‌تردید در روند انجام این گونه اقدامات هم رانت‌ خواری وجود دارد و هم بیت ‌المال از بین می ‌رود و هم جوانان استان ‌های شمالی که باید در جهت اشتغال از سواحل استفاده کنند، از این فضا محروم می‌ شوند، بنابراین اشغال سواحل به معضل بیکاری در مناطق شمالی کشور دامن می ‌زند.
وی یادآور شد: عده ای نمایندگان طبق ماده 236 آیین نامه ذاخلی مجلس درخواستی را به هیأت رئیسه مجلس دادند تا مشخص شود چه مقدار از این ساختمان ‌ها در اختیار دولت قرار دارد و خسارتی که در این مورد وارد می‌ شود چقدر است که به کمیسیون هم رفت، اما با نفوذی که صورت گرفت اصلا به طور کل از بین رفت و هیچ اثری از آن باقی نماند.
این نماینده مردم در مجلس دهم،  اظهار داشت: در آئین نامه داخلی مجلس آمده که هر گاه نمایندگان احساس کنند تخلفی در کشور رخ داده، می توانند طبق ماده 236 آیین نامه داخلی مجلس، گزارشی را برای ارائه به صحن آماده کنند که به نوعی پیش زمینه برای انجام تحقیق و تفحص است، چرا که تحقیق و تفحص در سطح وسیعتری صورت می ‌گیرد که اگر خلاف شدت پیدا کند قطعا انجام می‌ شود.
نایب رئیس فراکسیون محیط  زیست و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی، تاکید نمود: قطعا اشغال سواحل توسط دستگاه‌ های اجرایی خسارت بسیاری را به مناطق شمالی وارد می ‌کند، کما اینکه در هیچ نقطه از دنیا نمی‌ بینید که دولت‌ ها هتلدار یا دارای ساختمان‌ ها و ویلاهای خاص در مناطق ساحلی باشند، مگر اینکه توسط بخش خصوصی ایجاد شود و دولت هم با پرداخت اجاره از فضای آنها بهره‌ مند شود.



منبع: خانه ملت
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: