پربحث ترین اخبار
گالری عکس
پربازدید ترین اخبار
تازه های سایت
چند رسانه ای
در جریان عملیات جوشکاری و تعمیرات روی یک کشتی بارج مستقر در اسکله متانول کاوه بندر دیر، انفجار ناگهانی منجر به آتشسوزی گسترده شد.
در جریان بازدید مسئولان صنعت نفت از سایت کوه مبارک، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران از تکمیل فرآیند ساخت گویهای شناور ۲ و ۳ تا پایان شهریور ۱۴۰۴ و آغاز عملیات نصب آنها بهعنوان بخشی از توسعه پایانه نفتی جاسک، شامل تکمیل زیرساختهای اجرایی در خشکی و دریا، خبر داد.
در بیست و یکمین نشست کمیته مدیریت مشترک طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی اعلام شد که میزان تولید روزانه گاز این فاز با افزایش ۶۰ درصدی به ۲۰ میلیون مترمکعب رسیده و روند ساخت و نصب تأسیسات کلیدی مانند جکت سرچاهی موقعیت SPD11A به مراحل پایانی نزدیک شده است.
با بهرهگیری از روشهای طراحی آماری، پژوهشگران دانشگاه تهران و دانشگاه ایالتی اوهایو موفق به توسعه الگوریتمهایی نوین برای بهینهسازی سیستمهای پیشرانش جت آب شدهاند که دقت طراحی را افزایش داده و امکان کاهش هزینههای اجرایی و زمان توسعه پروژههای مهندسی دریایی را فراهم میکند.
بیستوهفتمین کنگره سراسری همکاری دولت، دانشگاه و صنعت، روزهای ۲۷ و ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ در تهران برگزار میشود و فرصتی برای صنایع دریایی فراهم میآورد تا نقش خود را در تعاملات سهجانبه، جذب سرمایهگذاری و توسعه نوآوری تقویت کنند.
اوضاع بحرانی شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران IPMI با عدم پرداخت سهماهه پرسنل این شرکت، بحرانیتر شده و به نظر میرسد باید این شرکت را در آستانه نابودی کامل دانست.
با تغییرات مدیریتی در پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، مراسم تکریم دکتر محمد صدیق مرتضوی و معارفه دکتر سیده لیلی محبینوذر با حضور مسئولان، پژوهشگران و نمایندگان بخشهای اجرایی و خصوصی برگزار شد. در این مراسم بر آغاز فصل جدید مدیریت پژوهشکده با تأکید بر پژوهشهای کاربردی و تعاملات علمی تأکید شد.
با پیشرفت فناوریهای هوش مصنوعی، پژوهشگران دانشگاه خوارزمی موفق به توسعه مدلی مبتنی بر یادگیری ماشین برای پیشبینی ویژگیهای سنگهای مورداستفاده در موجشکنهای توده سنگی شدهاند که با دقت ۹۶ درصد میتواند روند ارزیابی مصالح ساختمانی دریایی را متحول کند و تأثیر مهمی در کاهش هزینهها و زمان اجرای پروژههای سازههای ساحلی داشته باشد.
در نشست مشترک دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر و شورای عالی صنایع دریایی کشور، راهکارهای توسعه اقتصاد دریاپایه در خرمشهر و آبادان مورد بررسی قرار گرفت. مسئولان بر ضرورت سرمایهگذاری در زیرساختهای اساسی صنایع دریایی تأکید کردند و دانشگاه آمادگی خود را برای ایفای نقش در این فرآیند اعلام نمود.
دبیر کمیته محیطشناسی دریا انجمن مهندسی دریایی ایران، با تأکید بر ضرورت سیاستگذاری علمی و جامع برای مدیریت اکوسیستمهای دریایی، خواستار تدوین راهبردهای پایدار در این حوزه شد و گفت: بدون تعامل بینبخشی و بهرهگیری از فناوریهای نوین، حفظ تعادل زیستمحیطی دریاها با چالشهای اساسی روبهرو خواهد شد.
رئیس کمیته محیطشناسی دریا انجمن مهندسی دریایی ایران، با تأکید بر اهمیت راهبردی دریاها در امنیت، اقتصاد و محیطزیست کشور، خواستار شکلگیری نهادی مستقل برای سیاستگذاری جامع اقیانوسی شد و گفت: بدون ساختار منسجم و رویکرد سامانهای، آینده دریامحور ایران با چالشهای جدی مواجه خواهد بود.
رئیس هیئتمدیره انجمن مهندسی دریایی ایران در نخستین نشست رسمی کمیته محیطشناسی دریا، ضمن اشاره به انتصاب دکتر وحید چگینی بهعنوان رئیس این کمیته تخصصی و سوابق ارزشمند علمی و اجرایی ایشان، این انتخاب را گامی ارزشمند در جهت شناخت عمیقتر دریاها و حفظ اکوسیستمهای دریایی دانست.
کنسرسیوم شاه دنیز تصمیم نهایی سرمایهگذاری (FID) را برای پروژه فشردهسازی شاه دنیز (SDC) اتخاذ کرد. این پروژه ۲.۹ میلیارد دلاری، که مرحله جدیدی در توسعه میدان گازی شاه دنیز در دریای کاسپین محسوب میشود، با هدف افزایش بهرهبرداری از ذخایر گاز کمفشار طراحی شده است.
اقتصاد دریایی ۲۰۲۵ در حال رشد است اما چالشهایی نیز دارد. این صنعت، با ارزش ۲.۲ تریلیون دلار، همچنان محرک تجارت جهانی است، اما کمبود سرمایهگذاری و تغییرات اقلیمی آینده آن را تهدید میکند. گزارش UNCTAD بر اجرای معاهده آبی تأکید دارد تا توسعه پایدار و مدیریت منابع تضمین شود.