به گزارش مارین نیوز، سردار احمد وحیدی امروز طی سخنانی در مراسم روز صنعت دفاعی كه با حضور رئیسجمهور و مقامات لشكری و كشوری در سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی مالك اشتر برگزار شد، گفت: موشك قادر یكی دیگر از دستاوردهای صنعت دفاعی كشور است كه در راستای خودكفایی، بازدارندگی و اقتدار ملی در سایه عنایات باریتعالی تولید شده است. تخصصان و كارشناسان متعهد صنایع دفاعی با خودباوری و تلاش توانستند پس از گذراندن مراحل مختلف تحقیقات و آزمایشهای پروازی نمونه صنعتی محصول استراتژیك را آماده كنند.
وی افزود: موشك قادر از نوع موشكهای كروز دریایی با برد حدود 200 كیلومتر است كه با قابلیت بالای تخریب میتواند علیه اهداف دریایی از جمله ناوچه ها و ناوهای جنگی و همچنین اهداف ساحلی دشمن مورد استفاده قرار گیرد.
وزیر دفاع با بیان اینكه «ارتفاع كروز پایین، قابلیت تخریب بالا، وزن و ابعاد كم و همچنین دقت بالا از جمله ویژگیهای موشك قادر است»، تأكید كرد: موشك قادر قابل شلیك از ساحل به كشتی بوده كه با تجهیز مرزهای دریایی كشور به این موشك پیشرفته گامی مؤثر در جهت بازدارندگی، اقتدار ملی و دفاع از تمامیت ارزی كشور برداشته شده است.
سردار وحیدی همچنین در ارتباط با سامانه اژدر بومی والفجر گفت: این اژدر و زیرسیستمهایی كه توسط متخصصان صنایع دفاعی ساخته شده با سر جنگی 220 كیلوگرمی توانایی انهدام شناور سنگین دشمن را دارد.
وی یادآور شد: اژدر والفجر از شناورهای زیردریایی پرتاب میشود و دارای قابلیت عملیات در شرایط ناپایدار دریایی و كاربرد در آبهای كمعمق دریا بوده و مجهز به سیستم ایمنی و تسهیل پیشرفته است.
وزیر دفاع با بیان اینكه «سامانه اژدر والفجر در فرآیند طراحی و تولید خود انواع آزمایشهای مهم میدانی دریایی شامل تستهای كنترلی و فرمانپذیری و تستهای دریایی آشیانه یابی و تستهای آشكارسازی را با موفقیت انجام داده است»، گفت: این اژدر یكی از پیچیدهترین سلاحهای دریایی است و مسلما نقش مهم و تعیینكنندهای در ارتقای توان دریایی و كارآمدی شناورها و زیردریاییهای جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت.
سردار وحیدی همچنین به تشریح ویژگیهای موتور دریایی بنیان یك پرداخت و خاطرنشان كرد عملیات اجرایی موتور در سال 88 توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با هدف تأمین نیاز روزافزون نیروی دریایی به این محصول استراتژیك آغاز شد.
وی ادامه داد: امروز به یاری خداند متعال و با مجاهدت و تلاش كارشناسان و متخصصان بخش دریایی دفاعی توانستهایم تمامی تجهیزات، مجموعهها و زیرمجموعهها و حتی مواد اولیه انواع شناورهای سطحی و زیرسطحی و اثرسطحی را در داخل كشور بومی كرده و با ساخت نخستین موتور دریایی گام مهمی در زنجیره خوداتكایی برداریم.
وزیر دفاع ادامه داد: ساخت این موتور با استفاده از ظرفیتهای داخلی كشور انجام گرفته و پس از انجام محاسبات و طراح های لازم اقدامات مربوط برای ساخت مجموعه ها و قطعات آن شروع شد. موتور بنیان یك در آزمایشهای مربوطه در توان 850 اسب بخار، كلیه مراحل را با موفقیت طی كرده و انشاءالله در آیندهای نزدیك در شناورهای نظامی و غیرنظامی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
سردار وحیدی يادآور شد: این موتور از نظر عملكرد در مقایسه با بسیاری از موتورهای خارجی از وضعیت مناسبی برخوردار بوده و نیاز ما را در این بخش تأمین خواهد كرد.
وزیر دفاع در ابتدای سخنان خود نیز با تشریح موجهای اول، دوم و سوم توسعه صنعت دفاعی كشور گفت: در آغاز موج سوم توسعه، صنعت دفاعی بومی، خوداتكا و متنوع جمهوری اسلامی ایران به صنعتی منحصر به فرد در سطح منطقه و دارای قدرت رقابت در سطح جهانی تبدیل شده است.
وی ویژگی موج سوم توسعه را تولید سامانههای دفاعی هوشمند با فناوریها و كیفیت برتر، انعطاف بیشتر و درعینحال، دستیابی به آنها در سریعترین زمان ممكن ذكر كرد.
وزیر دفاع همچنین خاطرنشان كرد: در این روند امروز حدود 233 فناوری در حوزههای موشكی، تسلیحات، مهمات، خودروهای زرهای و تاكتیكی، الكترونیك، هوایی، دریایی، مخابرات، ناوبری و نرمافزار را كه جزء فناوریهای پیشرفته محسوب می شود منحصرا در اختیار وزارت دفاع قرار دارد.
سردار وحیدی داد: اگرچه صنعت دفاعی تنها با بهرهگیری از استعداد و خلاقیتهای متخصصین و اندیشمندان خود شیب تند توسعه را در سطح مطلوبی طی می كند اما پر كردن فاصله ها نیازمند یك عزم ملی و جهش خلاقانه در عرصه علوم و فناوری بود. بر این اساس، با تهیه و اجرای طرح تعالی و هماندیشی اجرایی و علمی هستههای دانا و شبكه توانا تبدیل صنایع دفاعی به صنایع پویا، چابك و دانش بنیان را هدف گرفت.
وی تدبیر فرمانده معظم كل قوا كه فرمودند «كارهای مهم را در داخل بخش دفاع انجام دهید و از حداكثر ظرفیتهای علمی، تحقیقاتی و صنعتی كشور حداكثر استفاده نمایید»، را مرجع و زیربنایی مهم توصیف كرد.
وزیر دفاع رشد قابل توجه ظرفیتهای تولیدی، افزایش چشمگیر ظرفیت دانشگاهها و مراكز پژوهشی، رشد ظرفیت نخبگی و توسعه شركتهای دانش بنیان، افزایش جذابیت كسبوكارهای دانش بنیان و فناوریهای پیشرفته، تقویت بخش غیردولتی و كاهش تصدیهای دولت در چارچوب اصل 44، كارآفرینی در سطح گسترده، كاهش ریسك فناوریهای پیشرفته، تقسیم هزینههای تولید تسلیحات پیشرفته و افزایش سرعت دستیابی به سامانهها و فناوریهای پیشرفته را از جمله دستاوردهای این اقدام مهم برشمرد كه میتوان در آینده نزدیك آن را به طور ملموس مشاهده كرد.
سردار وحیدی مشاركت 80 دانشگاه در قالب 350 قرارداد را از دستاوردهای طرح تعالی وزارت دفاع ذكر كرد و یادآور شد: در این طرح بیش از صدها شركت دانش محور و مركز تحقیقاتی فعال شدند.
وی با ارائه گزارش مقایسهای از عملكرد وزارت دفاع در سال 89 نسبت به سال 88 گفت: در همه این زمینهها نظیر كالا و خدمات 24درصد، صادرات 37 درصد، رتبههای كشفشده در جشنوارهها 28 درصد، فناوریهای ثبت شده 36 درصد، مقالات پذیرفته شده در مجامع و نشریات خارجی 613 درصد، حمایت از ایدهها و طرحهای ارائه شده از طریق بكارگیری نخبگان 140 درصد بود. برونسپاری در سازمانهای صنعتی 23 درصد، پروژههای خاتمهیافته صنعتی 74 درصد، صنایع همكار 17 درصد رشد داشتهایم و این نشان بالندگی و پویایی صنایع دفاعی در شرایطی است كه دشمنان سعی دارند با افزایش فشار و تحریم راه پیشرفت و تعالی ملت ایران را سد كنند.
وزیر دفاع در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع استاندارد دفاعی اشاره و خاطرنشان كرد: یكی از سیاستهای راهبردی دفاع در زمینه صدور گواهینامه صادره برای محصولات 68 درصد بود و در گواهینامه صادره آزمایشگاه نیز رشد 267 درصدی را بدست آوردهایم.
وی با بیان اینكه «این روند رو به رشد در سال 90 با شتاب بیشتری تداوم دارد»، تصریح كرد: در سال جاری حداقل 350 پروژه تحقیقاتی با همكاری دانشگاههای تراز اول كشور در وزارت دفاع در جریان است و این دانشگاهها برای همكاری با وزارت دفاع در حال رقابت هستند.
سردار وحیدی در پایان سخنان خود با قدردانی از همه كسانی كه وزارت دفاع را در مأموریتهای مهمی كه بر عهده دارد یاری می دهند، تأكید كرد: مدیران، متخصصان، نخبگان، دانشمندان و كاركنان وزارت دفاع و سازمان های تابعه آن به عنوان مجموعهای خدوم، ولایی، انقلابی، مخلص و مولد قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران در اجرای رسالت خطیری كه بر عهده دارند، آماده فداكاری و جانبازی در راه انقلاب اسلامی هستند.