کد خبر: ۱۰۵۱۱
تعداد بازدید: ۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰

دریاچه ارومیه بحران بین‌المللی است؛ نه معضل منطقه‌ای

یك عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی در مجلس با تأكید بر اینكه «خشك شدن دریاچه ارومیه كل سیستم توسعه را به دلیل سونامی نمك به هم خواهد زد»، گفت: از آنجا كه پروژه‌ انتقال آب به دریاچه ارومیه پروژه‌ای ملی و جهانی است، دولت و مجلس نباید اجازه دهند كه مسأله احیای این دریاچه به یك مسأله كم‌ارزش منطقه‌ای تبدیل شود.

به گزارش مارین نیوز، علی زنجانی خسلویی در نطق میان دستور خود در صحن علنی امروز مجلس از مخالفت مجلس با دو فوریت طرح نجات دریاچه‌ ارومیه انتقاد كرد و گفت: در حالی مجلس با دو فوریت این طرح مخالفت كرد كه سرنوشت محیط زیست و اكوسیستم آب و هوایی چند استان و حتی چند كشور خارجی تحت تأثیر فعل و انفعالات آن قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینكه «دریاچه‌ ارومیه و یا همان نگین ایران و اولین دریاچه شور جهان دارای ساحلی زیبا و سبز و انواع گونه‌های درمانی مورد بی‌مهری شدید قرار گرفته است»، افزود: دریاچه ارومیه از حدود 20 سال پیش با خشكسالی‌های متعدد و وضعیت بد جوی شروع به خشك شدن كرد. هر چند از همان موقع مسؤولان محلی و حتی دوستداران محیط زیست نسبت به كم شدن آب دریاچه‌ هشدارهای لازم را می‌دادند.

نماینده نقده و شنویه در مجلس با بیان اینكه «خشك شدن دریاچه ارومیه هیچ ربطی به احداث سدها ندارد»، ادامه داد: ‌از آنجا كه دریاچه ارومیه فقط متعلق به استان‌های آذربایجان غربی و شرقی و چند استان خاص نیست و متعلق به كل كشور است. پروژه انتقال آب به این دریاچه پروژه‌ای ملی، جهانی و حتی بین‌المللی است چرا كه تالاب‌های این دریاچه جزء باارزش‌ترین تالاب‌های ثبت شده از طرف سازمان ملل و یونسكو است.

زنجانی ادامه داد:‌ حال چگونه می‌توان این موضوع را توجیه كرد كه به خاطر ده‌ها میلیارد تومان یك فاجعه عظیم زیست محیطی به نام سونامی نمك كل منطقه شمال غرب كشور و حتی كشورهای همسایه را در خود ببلعد و فاجعه‌ای بزرگ ایجاد كند.

وی افزود:‌ اگر نمایندگان در مجلس در آینده‌ای نه چندان دور به فكر جبران مكافات ناشی از عدم این طرح دو فوریتی باشند؛ شاید بتوان از این فاجعه جلوگیری كرد.

زنجانی از رئیس‌جمهور خواستار تخصیص اعتبارات كافی برای نجات دریاچه ارومیه و همچنین توجه به عملگرایی به جای پرداختن به شعارها شد.

وی با تأكید بر عملیاتی كردن مصوبات هیأت دولت و كارگروه اختصاصی دریاچه ارومیه از اجرایی نشدن قانون برنامه توسعه چهارم در مورد این دریاچه انتقاد كرد.

این عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی در مجلس ادامه داد: ‌اگر كسانی برای كسب موقعیت وارد این مسأله ملی شده‌اند؛ بدانند كه عملكرد ما نباید طوری باشد كه این مسأله ملی به مسأله سیاسی تبدیل شود و دفاع احساسی و غیركارشناسی خود موجب بر زمین ماندن آن شدند.

زنجانی ادامه داد: مجلس و دولت اجازه ندهند در مورد احیای دریاچه‌ ارومیه حاشیه‌سازی شده و یك مسأله استراتژی ملی و جهانی به یك مسأله كم‌ارزش منطقه‌ای تبدیل شود.

وی با تأكید بر اینكه «خشك شدن دریاچه ارومیه كل سیستم توسعه را به هم خواهند زد»، افزود: با خشك شدن این دریاچه دیگر صنعت كشاورزی بهداشت و درمان و... موقعیت نخواهد داشت و تحت تأثیر سونامی نمك قرار خواهند گرفت.

ارسال نظر