به گزارش خبرنگار مارین نیوز، سید محسن قمصری امروز در جمع خبرنگاران ادامه داد: یکی از مسیرهای صادرات گاز طبیعی به هند خط لوله صلح بوده، ضمن آنکه هند اخیرا درخواستی مبنی بر دریافت گاز طبیعی ایران از مسیر زیر بستر اقیانوس هند را هم مطرح کرده است.
وی افزود: با وجود آنكه ساخت خط لوله گاز دریایی در عمق 3000 متری بستر اقیانوس به نظر اقتصادی نمیرسد؛ اما هند معتقد است با حذف پرداخت هزینه ترانزیت گاز به پاکستان، ساخت این خط لوله دریایی هم توجیه فنی و اقتصادی دارد.
قمصری كه در نشست خبری همایش LNG ایران سخن میگفت؛ با یادآوری اینکه «ایران با ساخت خط لوله پرشین قصد دارد گاز فازهای پارس جنوبی را از مسیر ترکیه به دریای مدیترانه، ایتالیا و سپس کشورهای اروپایی منتقل کند»، تأکید کرد: اگر شرایط سیاسی اجازه بدهد، امکان انتقال گاز فاز پارس جنوبی وجود دارد؛ زیرا اکثر کشورهای اروپایی به دنبال خروج از انحصار گاز روسیه هستند.
وی از منابع گازی پارس جنوبی بعنوان رقیب صادرات گاز روسیه به اروپا یاد کرد و گفت: ساخت واحدهای تولیدکننده LNG هم برای ایران یک مزیت اقتصادی به شمار میرود؛ زیرا منجر به متنوعسازی سبد صادراتی انرژی کشور میشود.
این مقام مسؤول در وزارت نفت همچنین وجود دیدگاههای موافق و مخالف درباره توسعه صنعت LNG در مجموعه وزارت نفت را تأیید كرد و گفت: هیچكس در وزارت نفت منكر اهمیت این صنعت نیست؛ اما اقتصادی بودن پروژهها و شرایط بازار، بعضا اولویتهای دیگری را شكل میدهد.
قمصری با تأكید بر اینكه «ورود یه صنعت LNG مزیت حمل را برای ایران ایجاد میكند»، گفت: اگر LNG نداشته باشیم، در بازار جهانی تجارت گاز خاور دور و كشور مهمی چون چین و همینطور بخشی از بازار اروپا را از دست خواهیم داد.