کد خبر: ۱۰۵۴۶
تعداد بازدید: ۲۱۱
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰

عرضه نخستین محموله LNG ایران تا سال 91

مدیرعامل شرکت مایع‌سازی گاز طبیعی از صدور نخستین محموله گاز مایع تا دو سال آینده خبر داد.

 به گزارش خبرنگار مارین نیوز، علی خیراندیش امروز در نشست خبری درباره آخرین وضعیت توسعه صنعت LNG ایران با بیان اینکه «در حال حاضر پیشرفت ساخت نخستین پروژه تولید گاز مایع کشور از مرز 51 درصد عبور کرده است»، پیش‌بینی كرد تا اواخر سال آینده امکان صدور اولین محموله LNGایران با بازارهای جهانی فراهم شود.

وی با اعلام اینکه «تحریم به هیچ عنوان منجر به تأخیر در ساخت و راه‌اندازی نخستین کارخانه LNG ایران نشده است»، گفت: عامل تأخیر این پروژه، کاهش حجم نقدینگی در نتیجه رکود اقتصادی در بازارهای جهانی است كه علاوه بر پروژه ایران  LNG در سایر پروژه‌های نفت و گاز ایران نیز تأثیرگذار بوده است.

این مقام مسؤول با تأکید بر اینکه «ساخت و توسعه واحدهای  LNGبه دلیل وجود ذخایر قابل توجه گاز طبیعی در ایران و منطقه پارس جنوبی دارای توجیه فنی و اقتصادی بالایی است»، تصریح کرد: مطالعات انجام گرفته نشان می‌دهد در شرایط فعلی هزینه تولید هر یک میلیون BTU LNG در ایران نزدیک به 4 دلار بوده که با توجه به قیمت‌های بالای جهانی صادرات  LNGبرای اقتصاد ملی ارزآوری بالایی به همراه دارد.

وی در خصوص آخرین وضعیت قیمت فروش LNG در بازارهای آسیا و اروپا، توضیح داد: هم‌اکنون ارزش هر یک میلیون BTU در بازار LNGژاپن کره جنوبی حدود 15.85 دلار، در جنوب غرب اروپا 12.25 دلار، در شمال غرب اروپا 11.85 دلار، در غرب هند 14.25 دلار و در م نقطه خاورمیانه 13.5 دلار است.

خیراندیش با یادآوری اینکه «در شرایط فعلی ظرفیتی برای مصرف سالانه 300 میلیون تن LNG در جهان به وجود آمده است»، افزود: پیش‌بینی می‌شود تا سال 2025 میلادی ظرفیت خرید LNG در بازارهای جهانی به 600 میلیون تن و در سال‌های بعد از آن به 1.2 میلیارد تن در سال افزایش یابد.

این مقام مسؤول با تأکید بر اینکه «هیچگونه نگرانی برای عدم فروش LNG ایران در بازارهای جهانی وجود ندارد»، یادآور شد:‌ با بهره‌برداری از 80 میلیون تن ظرفیت تولید LNG در پروژه‌‌های مختلف گازی کشور قطعا ً‌ایران به یکی از بازیگران اصلی این تجارت سودآور تبدیل می‌شود.

مدیرعامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران همچنین از برنامه‌ریزی برای ایجاد واحدهای مینی LNG برای تامین گاز مورد نیاز نیروگاه‌های کشور خبر داد و یادآور شد:‌هم‌اکنون حدود 60 نیروگاه به شبکه ملی گاز ایران متصل عمده و بخش عمده‌ای از این واحدها در زمستان به دلیل کمبود گاز از فرآورده‌های نفتی استفاده می کنند.

این مقام مسؤول با اعلام اینکه «با ایجاد واحدهای مینی LNG با ظرفیت‌های 100 تا 400 هزار تن در سال امکان تأمین گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها در فصول سرد سال فراهم می‌شود»، گفت: ایجاد این واحدهای مینی LNG در کنار ظرفیت‌های صادرات LNG کشور بوده و معمولا واحدهای مینی  LNGبه صورت پراکنده در سطح کشور نصب و راه‌اندازی می‌شوند.

ارسال نظر