محمود زیرکچیانزاده در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره آخرین وضعیت توسعه میدان گازی فرزاد B با اعلام اینکه «در حال حاضر مطالعات مهندسی پایه و جانمایی ساخت مجتمع گازی در نزدیکی پارس شمالی، امکانسنجی، طراحی مفهومی و طراحی پایه و مطالعات اقتصادی این میدان گازی انجام شده است»، گفت: توسعه این میدان گازی در خلیج فارس به کنسرسیومی متشکل از شرکتهای بینالمللی در سالجاری واگذار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اعلام اینکه «برای فاز نخست طرح توسعه این میدان گازی 1/1 میلیارد فوت مکعب ظرفیت تولید پیشبینی شده است»، تصریح کرد: پس از حفاری چاههای ارزیابی، امکان توسعه فاز دوم با تولید روزانه 2/2 میلیارد فوتمکعب گاز طبیعی ارزیابی خواهد شد.
این مقام مسؤول همچنین از آغاز لرزهنگاری سه بعدی میدان گازی فرزاد B تا شهریورماه امسال خبر داد و افزود: قرار است این عملیات لرزهنگاری در حدود 500 کیلومترمربع در سطح خلیج فارس انجام شود.
وی در خصوص میزان سرمایهگذاری طرح توسعه میدان گازی فرزاد B بیان کرد: حجم قرارداد توسعه این میدان حدود پنج میلیارد دلار ارزیابی و امسال قرارداد آن امضا میشود.
به گزارش مهر، بلوک فارسی حوزهای هیدروکربنی در خلیج فارس شامل میدان نفتی بینالود و میدان گازی فرزاد B است که پس از کشف ذخایر هیدروکربنی در این منطقه، قرارداد توسعه این میدان با کنسرسیومی متشکل از سه شرکت آسیایی در سال 2002 میلادی امضا شد.
با وجود گذشت نزدیک به 9 سال از امضای این قرارداد، هنوز قرارداد نهایی برای توسعه این میدان گازی با شرکتهای خارجی در خلیج فارس اجرایی نشده است.
در همین حال، مؤسسه اکونومیک تایمز شهریور ماه سال گذشته با انتشار گزارشی، اعلام کرده بود: کنسرسیوم سه شرکت آسیایی برای حضور در پروژه گازی ایران کاملا آزادی عمل دارد و به آنها پیشنهاد کردیم که مطابق موازین قانونی این پروژه را پیش برده و به منافع اقتصادی خود توجه کنند.
در حال حاضر، میدان فارسی با در اختیار داشتن 508 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی و 212 میلیون بشکه میعانات گازی حدود 25 درصد بیش از تولید گاز بزرگترین شرکت هند در جنوب این کشور است.
بر اساس برنامه جامع توسعه تعریفشده، در فاز نخست امکان استخراج روزانه 1.1 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی از این میدان گازی با حفر هفت حلقه چاه دریایی وجود دارد.