به گزارش مارین نیوز، مهندس محمدجواد محمدیزاده در حاشیه افتتاح چند طرح زیست محیطی در فریمان، در خصوص لکههای نفتی موجود در دریای خزر گفت: بیشترین استخراج در دریای خزر و در حوزه نفت و گاز عمدتا از طریق کشورهای آذربایجان، ترکمنستان و روسیه صورت میگیرد، اما از نظر آلایندگی کشور آذربایجان بیشترین آلودگی را وارد دریای خزر میکند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تلاش بر این است که با پیشگیری و مقابله از مشکلات زیست محیطی، پسابهای صنعتی، فاضلابهای خانگی و آلایندههای نفتی که به ذخایر دریایی آسیب جدی رسانده است، کاسته شود.
محمدیزاده اظهار داشت: طبق یک برنامه پنج ساله مشکل پسابهای صنعتی، فاضلابهای خانگی و پسماندهایی که وارد دریای خزر میشود با همکاری وزارت نیرو، وزارت کشاورزی و وزارت صنایع و با نظارت، برنامهریزی و مدیریت سازمان محیط زیست حل خواهد شد.
وی در ادامه افزود: در اجلاس COP3 که مربوط به مسائل زیست محیطی دریای خزردر قزاقستان برگزار شد، سندهای خوبی به امضاء رسید.
وی ادامه داد: در این اجلاس سندی با موضوع آلایندگیهای نفتی دریای خزر به امضای پنج کشور ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان رسید که در قالب این سند کلیه کشورهای حاشیه دریای خزر متعهد شدند در امر استخراج، بهرهبرداری، اکتشاف و خطوط انتقال در دریای خزر متقضیات زیست محیطی را رعایت و ارزیابی زیست محیطی را در حوزه بهرهبرداریهای نفت و گاز به مرحله اجرا درآورند.
محمدیزاده با بیان اینکه «این اولین سندی است که در حوزه محیط زیست خزر حاصل شده است»، تصریح کرد: در حال حاضر اسناد دیگری مربوط به تقویت آبزیان، ذخایر دریایی، ارزیابی زیست محیطی و امر پایش در حال آمده شدن است که ظرف سه ماه آینده برخی از آنها در اجلاس مسکو به امضاء خواهد رسید.
وی در خصوص مشکل کمآبی دریاچه ارومیه عنوان کرد: پتانیسل آب در حوضه آبریز ارومیه 6 میلیارد و 800 میلیون متر مکعب است که با توجه به اینکه ظرف 30 سال گذشته 23 سد در بالادست این دریاچه ساخته شده، یک میلیارد و 800 میلیون متر مکعب از این مقدار کاسته شده است.