به گزارش مارین نیوز، وحید جلالزاده درگفتوگویی خبری با اشاره به برگزاری اجلاس مختلف و تشكیل كارگروه تخصصی هیأت دولت در زمینه احیای دریاچه ارومیه به ریاست معاون اول رییس جمهوری افزود: در سالهای گذشته تصمیمات مهمی در این رابطه اتخاذ شده؛ ولی به مرحله اجرا در نیامده بود كه در سالهای اخیر وارد فاز اجرایی شده است.
وی با برشمردن عوامل تأثیرگذار در بحرانی شدن دریاچه ارومیه افزود: بر اساس مطالعات انجام شده 67 درصد از عامل بحران آبی دریاچه ارومیه خشكسالی و تغییرات اقلیم و 33 درصد افزایش مصرف آب در بخش كشاورزی است.
جلالزاده، تأثیر ذخیره سازی آبهای سطحی در پشت سدهای مخزنی را تنها 7/5 اعلام كرد.
جلال زاده در زمینه تاثیرات احداث پل میانگذر بر روی دریاچه ارومیه گفت: این پل هیچ تأثیری در خشك شدن آب دریاچه نداشته و تنها در چرخش آب در دو طرف پل تأثیرگذار بوده است.
استاندار آذربایجان غربی با تشریح سه راهكار اصلی برای احیای دریاچه ارومیه افزود: انتقال از حوزههای مجاور، بارور كردن ابرها و اصلاح شیوههای آبیاری كشاورزی از مهمترین راهكارها در مورد دریاچه ارومیه است.
وی ادامه داد: برای انتقال حوضه به حوضه آب در آذربایجان غربی دو مسیر در نظر گرفته شده كه عملیات اجرایی انتقال آب از حوضه آبریز گلاس از سال 89 آغاز شده و انتقال آب از حوضه آبریز ارس نیز در مراحل مطالعاتی است.