به گزارش مارین نیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه مواد و انرژی، سردار احمد وحیدی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، و هیأت همراه از پژوهشگاه مواد و انرژی بازدید كردند.
در ابتدای این بازدید، علیاصغر توفیق، رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی، ضمن خیر مقدم به معرفی اجمالی پژوهشگاه و دستاوردهای آن در زمینههای مختلف پرداخت و گفت: در سالی كه گذشت، ما توانستهایم پیشرفتها و موفقیتهای چشمگیری داشته باشیم كه از جمله آنها میتوان به موارد انتخاب پژوهشگاه بعنوان دبیرخانه نانو كشورهای اسلامی، انتخاب پژوهشگاه بعنوان كانون ارتباط صنعت و دانشگاه در زمینه ساخت سلولهای خورشیدی، كسب عنوان پژوهشگاه برتر در یازدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر، كسب گواهینامه ایزو 17025، عملیاتی شدن سیستم اتوماسیون اداری، كسب جایزه علمی چهارمین دوره جایزه میراحمد سادات و... اشاره كرد.
توفیق همچنین با اشاره به انجام پروژههای علمی و پژوهشی در این مركز گفت: در سال گذشته توانستهایم پروژههای زیاد و مهمی از جمله پروژه آب شیرینكن خورشیدی و پروژه تولید بیوگاز را به انجام برسانیم كه این دو طرح در زمره شش طرح برتر كشور در سال گذشته بودند. همچنین، دو پروژه بزرگ ملی اكسید تیتانیوم و سیلیكونها و تبدیل آن به سلولهای فتوولتائیك را در دست اجرا داریم.
در ادامه این مراسم، سردار وحیدی با اشاره به نقش مواد و انرژی در پیشرفتهای جامعه گفت: اگر بخواهیم پیشرفت كشور را ارزیابی كنیم، باید موضوعات علمی را مورد واكاوی و تحلیل قرار دهیم تا به میزان پیشرفت همین موضوعات بتوانیم پیشرفت كشور را ترازبندی كنیم.
وی افزود: ما نمیتوانیم زمانی كه در حوزه مواد بهخوبی فعالیت نداشتهایم، مدعی باشیم كه در حوزه تحقیقات بنیادی و اساسی پیشرفتهای شگرفی انجام دادهایم و هینطور نمیتوانیم راجع به خود كفایی و خوداتكایی صحبت كنیم؛ بدون اینكه در این حوزه كار كرده باشیم. ولی آنچه كه روشن است اینكه حركتها در حوزه مواد و انرژی عمیقتر و میزان فعالیتها و اقدامات انجام گرفته در این حوزه نسبت به سایر حوزهها بیشتر بوده است.
وی گفت: پژوهشگاه مواد و انرژی یكی از قطبهای تحقیقاتی بزرگ كشور است كه توانسته تعاملات قابل توجهی در بخشهای مختلف تحقیقات مورد نیاز وزارت دفاع داشته باشد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تأكید بر اینكه «مواد و انرژی یكی از اصلیترین و زیربناییترین مقولههای تحقیقاتی كشور است»، افزود: این وزارتخانه آمادگی دارد از طرحهای تحقیقاتی دانشجویان كارشناسی ارشد و نیز پایاننامههای دكتری این پژوهشگاه كه مرتبط با طرحهای موردنیاز وزارت دفاع است، حمایتهای مادی و معنوی كند.
سردار وحیدی در پایان ابراز امیدواری كرد كه پژوهشگاه مواد و انرژی بتواند با حركت در مرزهای دانش، حركت علم در مسیر فناوری را سریعتر كرده و بتواند در جهت انجام رسالت علمی و پژوهشی خود موفق باشد و موجب ارتقا جایگاه علمی كشور در سطح جهان شود.