به گزارش مارین نیوز، در ابتدای این جلسه، كاپیتان مالك علیمحمدی، رییس کمیته کشتیرانی و دریانوردی انجمن مهندسی دریایی ایران، با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط این کمیته در خصوص موضوع دزدی دریایی گفت: جمعبندی نقطه نظرات و راهکارهای پیشنهادی جلسات قبلی کمیته در خصوص اين موضوع، طی مکاتباتی برای محمود احمدینژاد (ریاست جمهوری)، علی لاریجانی (رییس مجلس شورای اسلامی)، علیاكبر صالحی (وزیر امور خارجه)، سرلشكر فیروزآبادی (فرمانده ستادکل نیروهای مسلح) و سعید جلیلی (دبیر شورایعالی امنیت ملی) ارسال شده است و پیگیریها همچنان ادامه دارد.
وی افزود: اگر بازهم پیشنهاد جدیدی مطرح شود، انجمن مهندسی دریایی ایران موضوع را استقبال و پیگیری خواهد كرد.
نماینده قوه قضائیه هم در این جلسه اعلام كرد: موضوع دزدی دریایی از چند ماه در دستور کار معاونت حقوقی قوه قضائیه قرار گرفته، ولی هنوز به جمعبندی مشخصی نرسیدهایم که آیا باید فراتر از حوزه صلاحیتی وارد شویم یا خیر. اما فعلا تکلیف، مقابله است و با سازمان بنادر و دیگر مراکزی که در موضوع دخیل هستند، جلساتی خواهیم داشت.
نماینده سازمان شیلات هم در این جلسه اعلام كرد: در آخرین جلسهای که در استانداری استان سیستان و بلوچستان برگزار شد، با مستقر کردن نیروهای مسلح در شناورهای صیادی موافقت شد که این برنامه از اول مهرماه قابل اجراء خواهد بود؛ ولی در بحث مالی مشکلاتی وجود دارد که امید است با تدابیری که اندیشیده شده، این موضوع نیز حل شود.
نماینده کشتیرانی والفجر نیز با اعلام اینكه «این شركت اقدامات اولیه را با توجه به امکانات و ظرفیت خود برای تأمین امنیت شناورهای خود انجام داده»، افزود: قرار است کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران یک سیستم جدید (مغناطیسی) را آماده کند تا این سیستم نیز در شناورها نصب شود.
در این جلسه، همچنین پیشنهاد شد كه سمیناری توسط کشورهای منطقه خلیج فارس در خصوص دزدی دریایی برگزار شود.
همچنین، با توجه به استقبال قوه قضائیه، کمیته کشتیرانی و دریانوردی اعلام كرد كه با وجود متخصصان و کارشناسان حقوقی دریایی زبده، این کمیته آمادگی مشاوره دریایی به قوه قضائیه را دارد.
همچنين در ادامه این جلسه، موضوع بندهای مورد نظر کمیته كشتیرانی و دریانوردی جهت تصویب در قطعنامه سیزدهمین همایش صنایع دریایی بررسی و موارد زیر، پیشنهاد شد:
- پیگیری ایجاد اسکلههای تفریحی از سازمان بنادر و دیگر مراکز مربوطه.
- درخواست تهیه نقشههای جغرافیایی دریایی جامع و بهروز از متولی این امر یعنی سازمان نقشهبرداری با نام خلیج فارس بصورت الکترونیکی و چاپی و توزیع آن بصورت وسیع در منطقه
- تهیه کتابچه شناخت اقیانوسشناسی و یا کتابچه امواج مربوط به منطقه خلیج فارس توسط مؤسسه ملی اقیانوسشناسی و توزیع آن در سطح منطقه
گفتنی است، در این جلسه كه 15 شهریورماه به میزبانی انجمن تشكیل شد، نمایندگانی از معاونت حقوقی قوه قضائیه، یگان حفاظت سازمان شیلات، انجمن دریانوردان تجاری ایران و شرکتهای ملی نفتکش ایران، کشتیرانی آریا، کشتیرانی والفجر و خط دریا بندر حضور داشتند.