کد خبر: ۱۰۸۰۰
تعداد بازدید: ۳۰۳
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰

کارگاه زمین‌ باستان‌شناسی ساحلی و دریایی برگزار می‌شود

کارگاه زمین باستان‌شناسی ساحلی و دریایی طی روزهای 10 تا 16 آبان ماه 1390 به میزبانی مؤسسه ملی اقیانوس‌شناسی و با حضور اساتید خارجی برگزار می‌شود.

به گزارش مارین نیوز به نقل از روابط عمومی مؤسسه ملی اقیانوس‌شناسی، دکتر حمید علیزاده، دبیر علمی این کارگاه، در این زمینه گفت: زمین ‌باستان‌شناسى، گرایشى نو و بینابینی است که با استفاده از روش‌ها و مفاهیم زمین‌شناسى به مطالعه تاریخ گذشته انسان و بازسازى شرایط اقلیمى در اكتشافات باستان‌شناسی مى‌پردازد.

دبیر علمی کارگاه آموزشی زمین باستان‌شناسی ساحلی و دریایی افزود: زمین‌شناسی فیزیكی، رسوب‌شناسی، چینه¬شناسی، ژئو‌فیزیك، ژئو‌شیمی، پالینولوژی، خاك‌شناسی از شاخه‌های علوم زمین هستند كه در زمین باستان‌شناسی كاربرد دارند.

دکتر علیزاده با اشاره به اینکه «زمین باستان‌شناسى در دو دهه گذشته به عنوان ابزارى پایه براى بازسازى و شناخت شرایط اقلیمی محیط‌هاى باستانى و تأثیرات انسانى بشر پیش از تاریخ بر محیط پیرامونش در اختیار باستان‌شناسان قرار گرفته است»، ادامه داد: مجموعه مطالعات باستان‌شناسی چه در مناطق خشکی و ساحلی، و چه در زیر آب در شناخت پیشینه‌ها و مواد باستان‌شناختى پلیستوسن و هولوسن حائز اهمیت است.

رئیس پژوهشکده علوم دریایی مؤسسه ملی اقیانوس‌شناسی با تأکید بر اینکه «هم‌اكنون دانش زمین‌باستان‌شناسی با تكیه بر تكنیك‌های مختلف در زمین‌شناسی از جمله سن سنجی، ژئوفیزیك، ژئوشیمی ایزوتوپ‎های پایدار، مغزه‎گیری، گمانه‌زنی و سنجش از راه دور توانسته راههای مؤثر و كم‌هزینه‌تری را پیش روی باستان‌شناسان قرار دهد»، اظهار داشت: روش‎های مختلف ژئو‌فیزیكی می‌تواند جزئیات بیشتری را در ارتباط با موقعیت، ابعاد و شكل بنای باستانی مدفون شده روشن سازد.

علیزاده گفت: قرارگیری ایران در مسیر راه‌های تجاری دریایی و خشکی مانند جاده ابریشم، موقعیت راهبردی و مهمی را به آن داده است.

وی با اشاره به اینکه «برخورداری از سواحل طولانی در شمال و جنوب و دسترسی به آب‌های آزاد، ایران را محل برخورد فرهنگ‎ها قرار داده است»، خاطرنشان کرد: اهمیت کاربرد زمین باستان شناسی در مطالعات باستان¬شناسی در دریا بویژه پس از پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون میراث فرهنگی زیر آب و پژوهش‎های باستان‌شناسی زیرآب، در سال‌های اخیر پررنگ‌تر شده است.

دبیر علمی کارگاه آموزشی زمین باستان‌شناسی ساحلی و دریایی همچنین اظهار داشت: علاقهمندانی که تحصیلات دانشگاهی در زمینه زمین‌شناسی، باستان‌شناسی، اقیانوس‌شناسی و ژئوفیزیك داشته و مسلط به زبان انگلیسی هستند؛ می‌توانند در این کارگاه آموزشی ثبت نام کنند.

دکتر علیزاده درباره نحوه ثبت نام در این کارگاه آموزشی گفت: آخرین مهلت ثبت نام در این دوره اول آبان ماه 1390 است و علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت نام با شماره تلفن‌66944873 الی 6 داخلی 251 سرکار خانم نژادفلاح، دبیر اجرایی این کارگاه، تماس بگیرند.

ارسال نظر