به گزارش مارين نيوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه محیط زیست، شین ایچیرو تانیموتو، مشاور ارشد تیم كارشناسی جایكا در امر حفاظت از تالابها، كه برای تدریس در این دوره آموزشی حضور یافته بود؛ به ارائه توضیحات در خصوص تالاب انزلی و برنامههای این تیم برای بهبود و برنامهریزی بلندمدت تالاب انزلی پرداخت.
تانیموتو در این كارگاه گفت: پس از قرار گرفتن تالاب انزلی در فهرست تالابهای در معرض خطر مونترو، بنا به درخواست دولت جمهوری اسلامی ایران از دولت ژاپن، آژانس همكاریهای بینالمللی ژاپن (JICA) طرح مطالعه مدیریت یكپارچه حفاظت از اكوسیستم تالاب انزلی را از فوریه 2003 تا مارس 2005 به اجرا درآورد.
وی افزود: در گام بعدی، دولت جمهوری اسلامی ایران، همكاریهای فنی جهت اجرای بخشهای اصلی از شش بخش پیشنهاد شده در طرح جامع را از دولت ژاپن تقاضا كرد. در پاسخ به این درخواست، دولت ژاپن در ماه فوریه 2007 تصمیم به اجرای پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی گرفت و پروژه از نوامبر 2007 آغاز به كار كرد. با وجود توقف كوتاهی در انجام این پروژه در آوریل 2011 برنامه به صورت اجرایی در آمد كه تا جولای 2012 ادامه دارد.
مشاور ارشد جایكاه افزود: تالاب انزلی مركز طبیعت گیلان است و فواید عظیمی از طبیعت ژیچیده آن حاصل میشود. پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی به ایجاد نظام مدیریت زیربنایی برای حفاظت از تالاب ها میپردازد.
پس از برگزاری این كارگاه آموزشی و بر اساس هماهنگی انجام شده میان ادارهكل بنادر و دریانوردی انزلی، شركت تایدواتر و دانشگاه محیط زیست، یك كشتی یدككش در اختیار گروه قرار گرفت كه ضمن گردش در حوالی بندر مسائلی چون نقش لجنكشها و نحوه پاكسازی دریا از زبالههای انسان ساخت مورد بررسی قرار گرفت.