وی افزود: ما عین تدابیر فرماندهی معظم كل قوا را اجرا میكنیم. اهل تعدی و تجاوز نیستیم، ولی اهل حضور در آبهای آزاد هستیم و این حقی است كه در چارچوب قوانین بینالمللی عنوان شده است.
گفتنی است، ناوشكن جماران، روز گذشته در قالب ناوگروه شانزدهم نیروی دریایی، اولین سفر دریانوردی طولانیمدت خود را به مقصد آبهای آزاد و خلیج عدن آغاز كرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش درمراسم بدرقه ناوشكن جماران گفت: این ناوشكن سیام بهمن ماه 1388 با فرمان فرماندهی معظم كل قوا، رسما به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش ملحق شد.
سیاری تصریح كرد: با پیوستن جماران به ناوگان نیروی دریایی ارتش، جمهوری اسلامی ایران به جمع معدود كشورهای جهان پیوست كه از قابلیت طراحی، ساخت و تجهیز رزمناوها و ناوشكنهای پیچیده برخوردار هستند.
وی گفت: باعث افتخار است كه همه كاركنان نیروی دریایی پادرركاب، حاضربهیراق و مجری اوامر فرمانده معظم كل قوا هستند و امروز شاهد هستیم كه آحاد كاركنان نیروی دریایی ارتش در راستای انجام مأموریتهای این نیروی راهبردی پرتلاش و منسجم گام برمیدارند.
گفتوگو با شبكه العالم
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنين در گفتوگو با شبكه العالم تأکید کرد: ایران نیازی به برقراری خط تماس اضطراری با آمریکا ندارد.
سیاری افزود: ما نیازی به برقراری چنین خطی نداریم؛ آقای رییسجمهوری جواب دادند که آنها (آمریکاییها) در این منطقه چکار دارند.این منطقه مربوط به کشورهای منطقه است و کشورهای منطقه خودشان قادر به تأمین امنیت آن هستند.
وي خاطرنشان کرد: بنابراین ما نیازی به برقراری این ارتباطات نداریم.
دریادار سیاری با اشاره به مأموریت ناوگروههای ایران در دریاهای آزاد، گفت: هدف از انجام این مأموریت حضور در آبهای آزاد برای به اهتزاز درآوردن پرچم جمهوری اسلامی ایران، حضور در دریاهای آزاد، گشت اطلاعاتی عملیاتی بمنظور تأمین خطوط مواصلاتی است.
وی تأکید کرد: امروزه با توجه به دزدی دریایی در خلیج عدن، خطوط مواصلاتی همه کشورهایی که صادرت و وارداتشان از این منطقه بسیار حساس است؛ به خطرافتاده است.
سیاری گفت: همه کشورها منافعی را در دریاها دارند و ما هم مثل همه کشورهای دنیا در آبهای آزاد منافعی داریم که از جمله آنها برقراری امنیت خطوط کشتیرانی است و ما هم باید بتوانیم از این منافع خود دفاع کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تأکید کرد: حضور در دریاهای آزاد مثل بقیه کشورهای دنیا حق ایران است.
دریادار سیاری درباره سؤالهای مطرحشده از سوی برخی مبنی بر دلیل حضور نیروی دریایی ایران در آبهای اقیانوس اطلس که نزدیک به آمریکا است، خاطرنشان کرد: همه کسانی که دریاها و اقیانوس اطلس را می شناسند، میدانند که اقیانوس اطلس گسترهای از آبهای دنیا است؛ چه کسی گفته است هر کسی که در آبهای اقیانوس اطلس باشد به مرزهای آمریکا نزدیک شده است، ما میتوانیم در همه مناطق اقیانوس اطلس حضور داشته باشیم، هر کشوری مرز دریایی و آبهای سرزمینی دارد، و دیگر کشورها مجاز نیستند؛ به آنها رفتوآمد کنند، ولی بقیه آبها، آبهای آزاد است.
دریادار سیاری درباره برخی خبرهای منتشر شده مبنی بر ورود زیردریاییهای اسرائيل به خلیج فارس، خاطرنشان کرد: اطمینان میدهیم در محدوده دریایی که متعلق به جمهوری اسلامی ایران است، هرگونه تحرک و جابجایی سطحی زیرسطحی و پروازی حتما رصد میشود و امکان ندارد که کسی بتواند در منطقهای حضور پیدا کند و از چشم ما دور بماند.
وی افزود: هم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و هم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آبهای جنوب کشور از منطقه فاو تا انتهای مرز جمهوری اسلامی ایران تا بندر پسابندر و منطقه دریایی عمان؛ بر منطقه دریایی ایران تسلط کامل دارد، و به هیچ وجه اجازه نزدیک شدن یا حضور ناو یا زیردریایی کشوری به این منطقه را نمیدهند.