به گزارش مارین نیوز به نقل از سامانه خبری سازمان بنادر و دریانوردی، سیدعطاءالله صدر گفت: در طول برنامه چهارم توسعه بطور متوسط باید سالانه نوسازی 30 فروند شناور فرسوده انجام میشد که بعنوان نمونه در سال 89 حدود 10 فروند از این میزان جامه عمل پوشید.
وی با بیان اینكه «در مجموع حدود 30 درصد از اهداف نوسازی شناورهای فرسوده در برنامه چهارم محقق شد»، تأكید كرد: باید شرایطی فراهم شود تا در برنامه پنجم زمینههایی برای افزایش ارائه تسهیلات دولتی با نرخ سود مناسب به مالکین شناورهای فرسوده بهوجود آید.
صدر با تأکید بر لزوم تداوم حمایت منطقی دولت از شناورسازان داخلی برای ارتقای سهم ایران در صنعت کشتیسازی بینالمللی، اظهار داشت: البته باید در نظر داشت زمانی که یک کشتیساز خارجی برای عقد قرارداد ساخت کشتی و شناور به کشورمان میآید، بانک آن کشور منابع و نقدینگی مورد نیاز را تأمین میکند؛ اما زمانی که یک شرکت خارجی بخواهد برای ایران تجهیزات دریایی و شناور بسازد، باید تمام منابع آن توسط سیستم بانکی کشورمان تأمین شود که در ساختار کنونی بخش بانکی کشورمان مشکلات بسیاری در گشایش LC (اعتبارات اسنادی) و ارائه تسهیلات به بخش صنعت از جمله کشتیسازان و مالکین شناورهای فرسوده وجود دارد.
وی تأکید کرد: البته در این روند باید دریافت سود غیرمنطقی را نیز در نظر داشت. همچنین سیستم بانکی میتواند با اتخاذ تدابیری نقدینگی مورد نیاز در این زمینه را تأمین کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در بخش نوسازی شناورهای سنتی باید ترکیب ناوگان موجود تغییر کند. گروههای مختلفی از شناورهای سنتی برای حمل کالا و مسافر در این راستا فعالیت دارند که باید علاوه بر افزایش ظرفیت تولید شناورسازان داخلی شرایط مطلوب برای بازسازی- نوسازی شناورهای فرسوده بهوجود آید.
صدر با بیان اینكه «ارائه تسهیلاتی ارزانقیمت از سوی دولت باید مدنظر قرار گیرد»، افزود: از آنجا که بهعنوان نمونه قیمت یک شناور قدیمی حدود 30 میلیون تومان ارزش فروش و خرید یک شناور نو حدود 300 میلیون تومان اعتبار میخواهد. باید در نظر داشت که ساخت شناورهای پیشرفته با توان داخل امکانپذیر است و تاکنون نیز بخشی از برنامههای نوسازی شناورهای سنتی از این طریق نوسازی شد.