کد خبر: ۱۱۲۳۹
تعداد بازدید: ۳۲۹
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰

بررسی عملكرد دولت در حمايت از صنعت دريا/ گفتگو با احمد وحيدی

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: حمایت‌های زیادی از سوی دولت از صنایع دریایی كشور صورت گرفته؛ اما فعالان این حوزه، انتظار حمایت بیشتری دارند.

سردار احمد وحیدی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار مارین نیوز افزود: از جمله حمایت‌های صورت‌گرفته توسط دولت از صنایع دریایی، ارائه تسهیلات ساخت شناور از محل وجوه اداره‌شده سازمان بنادر و دریانوردی است.

وی درباره وضعیت صندوق حمایت از صنایع دریایی كه به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت تنها 5 میلیارد تومان موجودی دارد؛ نیز گفت: در مورد این صندوق، پیش‌بینی شده بود كه مبالغ بیشتری در اختیار داشته باشد. اما به هر حال، محدودیت‌های بودجه وجود داشته است.

عضو كابینه دهم درعین‌حال تصریح كرد: هم صندوق حمایت از صنایع دریایی و هم صندوق‌های توسعه ملی و حمایت از فنآوری‌های نو، هر سه می‌توانند به بخش دریایی كمك كنند. مهم این است كه عزیزان صنعتگر، راهكارها را خوب بشناسند و با مراجعاتی كه دارند، از تسهیلات استفاده كنند.

وحیدی همچنین در پاسخ به انتقاد فعالان دریایی از تشكیل نشدن جلسه شورایعالی صنایع دریایی با حضور رییس‌جمهور گفت: شورا جلسات متعددی داشته است. چون ابتدا باید جلسات كمیته‌های فرعی شورا تشكیل می‌شد تا مباحث را  آماده و تصویب كند.

وی با اشاره به اظهارات اخیر وزیر صنعت و تجارت یادآور شد: این كمیته‌ها حدود 40 پیشنهاد و 11 مصوبه داشته‌اند و كار شورایعالی صنایع دریایی در حال پیشرفت است.

وزیر دفاع به این پرسش كه «آیا تشكیل نشدن جلسه شورایعالی صنایع دریایی با حضور دكتر احمدی‌‌نژاد طی سه سال گذشته، نشانه كم‌توجهی ایشان به این حوزه نیست؟»، پاسخ منفی داد و تأكید كرد: صنایع دریایی یكی از دغدغه‌های مهم جناب رییس‌جمهور است؛ چراكه ایشان به صنایع اساسی و زیربنایی، توجه ویژه دارند.

به اعتقاد وحيدی، «حركت‌های مثبت موجود» در مجموعه‌هایی چون ایزوایكو، صدرا و سایر صنایع دریایی كشور، ناشی از توجه احمدی‌نژاد به این صنعت بوده است.

وی تصریح كرد: رییس‌جمهوری حتما به صنایع دریایی توجه دارند و حمایت می‌كنند؛ اما دوستان ما و فعالان این صنعت، درخواست حمایت بیشتری دارند.

گفتنی است، قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی پس از طی مسیری پرفراز و نشیب و شش ساله، نهایتا در اوایل سال 87 از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب و در پنجم خردادماه همان سال برای اجرا توسط رییس‌جمهوری به وزیر وقت صنایع و معادن ابلاغ شد؛ اما با گذشت بیش از سه سال از آن زمان، هنوز جلسه شورایعالی صنایع دریایی كه باید با ریاست رییس‌جمهوری و یا معاون اول وی تشكیل شود، برگزار نشده است.

دكتر مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، ماه گذشته طی دو سخنرانی خود در بندرعباس و نیز سیزدهمین همایش صنایع دریایی در كیش از برگزاری جلسه مذكور در آینده نزدیك خبر داد؛ اما زمان مشخصی را دراین‌باره، اعلام نكرد.

ارسال نظر