کد خبر: ۱۱۲۴۰
تعداد بازدید: ۳۰۰
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰

اعراب از تنگه هرمز بی‌نیاز می‌شوند!

خط لوله حبشان- فجیره با مشارکت امارات متحده عربی و یک شرکت پیمانکار چینی با هدف دور زدن تنگه هرمز و انتقال نفت خام کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس بدون عبور از این تنگه استراتژیک، تا چند روز آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، خط لوله‌ای که نفت خام را از مسیر خشکی و بدون نیاز به تنگه هرمز منتقل می‌کند؛ از ماه آینده میلادی در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

این خط لوله موسوم به خط لوله ابوظبی به طول 480 کیلومتر و با ظرفیت انتقال 2.5 میلیون بشکه نفت خام در روز، تنگه هرمز را از طریق زمینی دور می‌زند.

خط لوله ابوظبی باعث افزایش صادرات نفت خام امارات از بندر فجیره امارات می‌شود. به عبارت دیگر، با راه‌اندازی این خط لوله، انتقال نفت خام از خلیج فارس بدون نیاز به عبور از تنگه هرمز، امکان‌پذیر می‌شود.

این خط لوله میدان‌های نفتی حبشان، در اختیار شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک)، در خلیج فارس را به بندر فجیره امارات، در ساحل دریای عمان، متصل می‌کند.

کارفرمای ساخت این خط لوله شرکت سرمایه‌گذاری نفتی بین‌المللی (ایپیک) مستقر در ابوظبی و پیمانکار آن‌، شرکت طراحی و مهندسی نفت چین است.

شرکت‌های غربی طرف قرارداد امارات در این پروژه نفتی، استفاده از کشتی‌های بزرگتر را از دیگر مزیت‌های پروژه فجیره دانسته و اعلام كرده‌اند: این مسیر جدید صادراتی کاهش هزینه‌های بیمه را نیز به دنبال خواهد داشت.

از سوی دیگر، این خط لوله 404 کیلومتری این امکان را به ابوظبی خواهد داد تا به دلیل داشتن قابلیت پهلوگیری کشتی‌های بزرگتر در آب‌های عمیق بندر فجیره، ظرفیت صادراتی قابل اطمینانی را در کرانه شرقی امارات متحده عربی ایجاد کند.

این پروژه نفتی همچنین شامل 8 مخزن یک میلیون بشکه‌ای ذخیره‌سازی در فجیره و دو مخزن در حبشان است که در کل دارای ظرفیت ذخیره‌سازی معادل 10 میلیون بشکه خواهد بود. همچنین، تأسیسات بارگیری این دو پایانه اصلی نفتی شامل دو ایستگاه پمپاژ با ظرفیتی معادل 80 هزار بشکه در ساعت است.

ارسال نظر