کد خبر: ۱۱۲۴۷
تعداد بازدید: ۲۳۰
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰

بارندگی مشكل دریاچه ارومیه را حل نكرد

مدیركل حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی گفت: مشكل دریاچه ارومیه با وجود بارندگی‌های اخیر هنوز رفع نشده است.

به گزارش مارین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره كل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، حسن عباس‌نژاد افزود: با وجود آمارهای غیرواقعی ارائه شده مبنی بر افزایش 20 سانتی‌متری سطح آب دریاچه ارومیه بر اثر بارش‌های اخیر، بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، ارتفاع آب دریاچه 4 سانتی‌متر افزایش داشته است.

وی افزود: افزایش آب در آغاز فصل آبگیری دریاچه ارومیه كه از اولین بارندگی های پاییزه شروع و تا خرداد ماه سال آینده ادامه می‌یابد، موضوعی طبیعی است كه هر سال شاهد آن هستیم.

عباس‌نژاد با بیان اینكه «اجرای طرح‌های تصویب شده برای احیای دریاچه ارومیه ضروری است»، اظهار داشت: ارتفاع سطح آب دریاچه ارومیه نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 28 سانتی‌متر كاهش دارد.

به گفته مدیركل حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی، استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و كردستان متعهد به تأمین آب به میزان 3.1 میلیارد مترمكعب از سال 1390 شده‌اند كه تاكنون به این موضوع عمل نشده است.

وی با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی شده برای بهبود دریاچه ارومیه، افزود: آبگیری سدها به صورت برنامه‌ریزی شده به اندازه مصرف سالانه، اختصاص حق آبه از طرف سازمان آب و هدایت آب‌های مذكور به دریاچه ارومیه، اجرای طرح‌های تبدیل آبیاری سنتی به سیستم آبیاری مدرن، طرح انتقال آب از رودخانه‌های استان‌های همجوار و بارور كردن ابرها از برنامه‌ها و طرح‌های در دست مطالعه و اجرا است.

این مسئول تصریح كرد: اصلاح سیستم آبیاری در بخش كشاورزی و جلوگیری از مصرف بیشتر سفره‌های آب زیرزمینی اطراف دریاچه توسط بخش كشاورزی از برنامه‌های جهاد كشاورزی در این راستا است.

وی با تأكید بر همكاری تمام بخش‌ها و نهادهای مسؤول و مسؤولان استان‌های حوزه آبریز دریاچه ارومیه برای حل مشكل كم آبی، گفت: با وجود اراده جمعی برای حل بحران كم‌آبی در دریاچه ارومیه، مشكلات در محیط آبی دریاچه ارومیه همچنان باقی است.

در همین حال، مسؤول دبیرخانه دائمی شورای منطقه‌ای دریاچه ارومیه گفت: تا به امروز حق‌آبه سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و كردستان به دریاچه ارومیه وارد نشده است.

حجت جباری با بیان اینكه «حق‌‌آبه سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و استان كردستان مشخص شده است و بر این اساس باید این سه استان در طول سال مقدار مشخصی آب به دریاچه ارومیه وارد كنند»، افزود: این پروژه از پروژه‌های اولویت‌دار در احیای دریاچه ارومیه است كه بر این اساس در ورودی رودخانه‌های موجود در این استان‌ها كه آب آنها وارد دریاچه ارومیه می‌شوند ایستگاه‌های پایش نصب می‌شود تا میزان آب ورودی توسط هر استان به دریاچه ارومیه مشخص شود كه در صورت ایجاد این ایستگاه‌ها میزان آب ورودی توسط هر استان مشخص خواهد شد.

جباری خاطرنشان كرد: این در حالی است كه سال گذشته حق آبه دریاچه ارومیه تأمین نشده است.

وی با اشاره به پیامدهای ناگوار خشك شدن دریاچه ادامه داد: ‌یكی از مهمترین پیامدهای خشك شدن دریاچه ارومیه كاهش گردشگری در حوزه دریاچه ارومیه است كه این امر ضربه‌های جبران ناپذیری به پیكره گردشگری استان زده است.

ارسال نظر