کد خبر: ۱۱۲۷۶
تعداد بازدید: ۳۵۶
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰

رزمایش ارتش ایران در آب‌های آزاد

فرمانده نیروی دریای ارتش از حضور یگان‌های دریایی به مناطق فراتر از دریای مدیترانه و برگزاری رزمایش این نیرو در آب‌های آزاد در سال جاری خبر داد.

 به گزارش مارین نیوز، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری صبح امروز در نشست خبری که در آستانه 7 آذر، روز نیروی دریایی ارتش، برگزار شد؛ با بیان اینکه «ما مستمرا در آب‌های آزاد حضور خواهیم داشت»، گفت: این حضور بنا بر قوانین بین‌المللی است و اگر کسی بخواهد ما را تهدید کند؛ قطعا جواب آنها را خواهیم داد.

وی اعلام كرد: طی يكسال اخير، سفر به آب‌های آزاد که سال گذشته تا دریای مدیترانه را در برگرفت؛ در دستور کار ما بود و در سال جاری نیز، بنا داریم تا یگان‌های دریایی را به مناطقی فراتر از دریای مدیترانه اعزام کنیم.

سیاری همچنین از برگزاری رزمایش بزرگ نیروی دریایی ارتش با نام ولایت 90 در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این رزمایش هم از لحاظ وسعت و هم تجهیزات در سطح بالاتری نسبت به رزمایش‌های گذشته برگزار می‌شود؛ منطقه برگزاری رزمایش 90، دریای عمان و شمال اقیانوس هند خواهد بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه  از اعزام 16 ناو گروه طی یکی دو سال اخیر به آب‌های بین‌المللی خبر داد و گفت: در طول این مدت حتی یک روز نبود که ما در این مناطق حضور نداشته باشیم و امروز نیز ناوگروه شانزدهم که برای اولین بار ناوشکن بومی جماران را به همراه خود دارد؛ در این منطقه حاضر است.

وی کنترل خطوط مواصلاتی و امنیت کشتی‌های تجاری و نفتكش ایران را از مهمترین مسؤولیت‌های نیروی دریایی ارتش عنوان کرد و افزود: امروز دزدی دریایی نه تنها فقط در سومالی بلکه تا سواحل هندوستان گسترش پیدا کرده و دزدان دریایی نیز به تجهیزات بیشتری دست پیدا کردند؛ اما ما توانستیم با اسکورت 1300 فروند کشتی امنیت را برای شناورهای تجاری و نفت کش خودمان و در بعضی مقاطع برای دیگر کشورها نیز فراهم کنیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در خصوص توان این نیرو برای انجام عملیات‌های طولانی مدت در آب‌های آزاد بین‌المللی، اظهار داشت: تا دو سه سال اخیر ما فقط به مأموریت‌های 10 یا 15 روزه در خلیج فارس می‌پرداختیم؛ اما امروز ناوگان ما بالغ بر 10 روز بنا بر نیاز در آب‌های آزاد حضور دارد.

سیاری در خصوص توان ایران برای ساخت ناو هواپیمابر نیز تأکید کرد: هر چند ما قاطعانه اعلام می‌کنیم که توان ساخت ناو هواپیمابر را در داخل کشورمان داریم؛ اما نیازی به این موضوع تا به حال احساس نشده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره رزمایش مشترك دریایی آمریكا و بحرین در خلیج فارس گفت: حضور ناوگان پنجم آمریکا در بحرین از اول نیز از نظر ما غیرموجه بود؛ چرا که ما معتقدیم کشورهای منطقه خودشان می‌توانند امنیت منطقه را برقرار کنند و این حضور دیگران است که موجب ناامنی شده است.

سیاری همچنین در خصوص اعزام ناوگروه ارتش امریکا به نزدیکی سوریه نیز گفت: ما در جریان هستیم که ناو هواپیمابر آمریکا از جنوب شرق پاکستان حرکت کرد و پس از عبور از کانال سوئز به مدیترانه رفته؛ اما این مسیر همیشگی آنها است و ما این اقدامات را بیشتر در راستای جنگ روانی و تبلیغاتی می‌دانیم.

وی با اشاره به رزمایش‌های مشترك برخی دیگر از كشورهای منطقه با آمریكا نیز تصریح كرد: این رزمایش‌ها هیچ کمکی به ارتقای توان کشورهای منطقه نمی‌کند و آنها باید دنبال این باشند که روی پای خود بایستند؛ چرا که این رزمایش‌ها در برقراری امنیت منطقه نیز تأثیری نخواهد داشت.

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین در خصوص درخواست آمریکایی‌ها مبنی بر ایجاد خط مستقیم ارتباطی با نیروی دریایی ایران نیز گفت: مسؤولان کشور این موضوع را پاسخ گفتند و ما نیازی به این خط ارتباطی نداریم؛ چرا که اصولا با حضور آنها در منطقه مشکل داریم و معتقدیم آنها باید هر چه زودتر منطقه را ترک کنند.

وی همچنین از الحاق 3 فروند زیردریایی جدید کلاس غدیر به نیروی دریایی ارتش خبر داد و خاطرنشان کرد: این زیردریایی‌ها که با کمک صنایع دفاع ساخته شده؛ به مناسبت 7 آذر تحویل نیروی دریایی شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین به ساخت مهمترین شبیه‌ساز زیردریایی کلاس غدیر با همکاری صنایع دفاع اشاره کرد و گفت: این امر اتفاق مهمی بود که متخصصان داخلی توانستند به آن دست پیدا کنند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ابتدای این نشست خبری، ضمن تبریک فرا رسیدن هفته بسیج به عملیات دریایی مروارید اشاره کرد و گفت: دریادلان ما در این عملیات مهم توانستند نیروی دریایی رژیم بعث را نابود کرده و دستاوردهای مهم نظامی سیاسی و اقتصادی برای کشور ما رقم بزنند.

سیاری خاطرنشان کرد: پس از اینکه در این عملیات نیروی دریایی ارتش عراق نابود شد کشورهای استعماری تصمیم گرفتند تا جدید‌ترین تجهیزات را برای احیای نیروی دریایی عراق ارسال کنند که نیروهای ما در شرق تنگ هرمز جلوی آنها را گرفتند.

وی در ادامه به تدبیر مقام معظم رهبری مبنی بر راهبردی خواندن نیروی دریایی ارتش گفت: این امر وظیفه ما را سنگین کرد و در طی آن بود که نیروی دریایی تا اقیانوس هند و خلیج عدن و در مقاطعی نیز تا دریای سرخ و مدیترانه پیش رفت.

ارسال نظر