به گزارش مارین نیوز به نقل از شركت ملی نفت، رستم قاسمی در مراسم رونمایی از اولین واحد نیمهصنعتی GTL ایران در جمع خبرنگاران گفت: امروز صنعتیسازی و گسترش GTL از نیازهای کشور است و باید برای گسترش واحدهای GTL در آینده برنامهریزی کنیم.
وزیر نفت افزود: توسعه GTL یکی از نیازهای جدی کشور است و امروز این طرح بعنوان پایلوت مورد بهرهبرداری قرار گرفت و امید است که در آینده نیز شاهد گسترش توسعه صنعت GTL باشیم.
قاسمی ادامه داد: ایران با دارا بودن دومین منابع گازی دنیا میتواند گاز را به محصولات باارزشی تبدیل کند و GTL میتواند محصولات باارزشتری مانند نفتا، بنزین و گازوئیل را تولید کند.
گفتنی است، فرآیند GTL یا تبدیل گاز به مایع یک دانش فنی پیچیده بوده که دارای ارزش افزوده فوقالعادهای است به نحوی که با دارا بودن این دانش فنی میتوان از گاز طبیعی انواع محصولات LPG، بنزین، گازوئیل، نفت سفید و باکس را تهیه کرد. سوخت حاصل از این فرآیند به دلیل نداشتن گوگرد در گاز طبیعی دارای کمترین آلایندگی بوده و استاندارد زیست محیطی یورو 5 و بالاتر را تأمین میکند. همچنین از هر پنج بشکه GTL یک بشکه آب به دست میآید.
توسعه دانش فنی GTL با حمایت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در مجموعه شرکت توسعه صنایع نفت و گاز سرو در قالب تحقیقات آزمایشگاهی آغاز شده و با طی 4 مرحله به اجرا درآمده است.
در چهارمین مرحله طرح که امروز رونمایی شد؛ طی سالهای 89 و 90 با تولید گاز سنتز به روش POX ظرفیت اسمی یک بشکه در روز به دست آمد، لازم به ذکر است که این دانش فنی کاملا بومی بوده و با تلاش محققان داخلی ایجاد شده است.
مطالعات امکانسنجی نشان میدهد در صورت تأمین منابع مالی و سرمایهگذاری لازم می توان یکصد پالایشگاه با مجموع ظرفیت یک میلیون بشکه GTL در روز احداث کرد که این امر سالانه 24 میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور خواهد داشت.
نخستین واحد پایلوت GTL کشور در حالی امروز به بهرهبرداری رسید که چندی پیش یک واحد 70 هزار بشکهای GTL از سوی امیر قطر در این کشور آغاز به کار کرده است.
پیشبینی می شود با اجرایی شدن این صنعت در کشور، بهزودی واحدهای GTL در کشور راهاندازی شود و این صنعت در کشور توسعه یابد.