به گزارش مارین نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، دومین گزارش ملی تغییر آب و هوای دولت جمهوری اسلامی ایران در آبانماه سالجاری از طریق وزارت امورخارجه به دبیرخانه كنوانسیون تغییر آب و هوای سازمان ملل متحد (UNFCCC) در بن آلمان ارسال شد.
محمد سلطانیه، رییس طرح ملی تغییرآب و هوا، دراینباره گفت: دومین گزارش ملی تغییر آب و هوا دولت جمهوری اسلامی ایران كه توسط سازمان حفاظت محیط زیست و با همكاری دفتر برنامه عمران ملل متحد(UNDP) در تهران و وزارتخانههای نفت، نیرو، امورخارجه، جهاد كشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، بهداشت، درمان و آموزش پژشكی، وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و دانشگاهها و سازمان هواشناسی و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری از دیماه 1384 آغاز و در اسفند ماه 1389 به اتمام رسیده و مورد تأیید كارگروه ملی تغییر آبوهوا و كمیته راهبری طرح قرارگرفت.
رییس طرح ملی تغییر آب و هوا با اشاره به اینكه «این گزارش در طول 5 سال گذشته با تلاش بیش از دهها كارشناس از وزارتخانهها و سازمانهای مختلف، دانشگاههای كشور و سازمانهای مردمنهاد با هدایت و مدیریت دفتر طرح ملی تغییر آب و هوای سازمان محیط زیست تدوین شده است»، افزود: دومین گزارش ملی تغییر آب و هوا در شش فصل تهیه شد.
سلطانیه فصل اول این گزارش وضعیت ملی كشور از دیدگاه جمعیت، محیط زیست، اقلیم و جغرافیا، اقتصاد و منابع درآمدی، منابع طبیعی وقوانین و مقررات زیست محیط زیستی دانست و افزود: موجودی انتشار گازهای گلخانهای كشور در زیربخشهای نیروگاهی، پالایشگاهی، صنعت و حملونقل، خانگی و تجاری، كشاورزی، جنگل و مرتع و مدیریت پسماند در بخش دوم این گزارش آمده است.
رییس طرح ملی تغییر آب و هوا سیاستهای كاهش انتشار گازهای گلخانهای كه شامل بررسی روند انتشار گازهای گلخانه ای كشور در سناریوهای مختلف تا سال 1404 در فصل سوم این گزارش عنوان كرد و گفت: در بخش چهارم این گزارش به بررسی آسیبپذیری و سیاستهای تطبیق با تغییرات آب و هوایی در كشور پرداخته شد.
سلطانیه با اشاره به اینكه «سایر اطلاعات مرتبط با تغییرات آب و هوایی در فصل پنجم این گزارش آمده است»، اظهار داشت: این اطلاعات شامل بررسی وضعیت شبكه پایش و دیدهبانی كشور در زمینه تغییرات آب و هوایی در بخشهای هواشناسی، منابع آب، كشاورزی، جنگل و منابع طبیعی و نواحی ساحلی و شناسایی نقاط ضعف و قوت وارایه برنامه اقدام جهت رفع نقصانهای شبكه پایش كشور، شناسایی نیازهای تكنولوژیكی جهت كاهش انتشار در بخشهای مختلف و اولویتبندی آنها و نیز بررسی وضعیت آموزش و تحقیقات در زمینه تغییراقلیم در كشور است.
وی در پایان خاطر نشان كرد: فصل ششم این سند در خصوص برنامه اقدام ملی كه شامل نیازها و برنامهها در سطوح كارشناسی، سازمانی و سیستمی بمنظور اجرای سیاستهای كاهش انتشار و انطباق با تغییرات آب و هوایی و تلفیق موضوعات تغییرات آب و هوایی در برنامههای توسعه كشور است.
گفتنی است، علاقمندان میتوانند برای دریافت گزارش به آدرس زیر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست یا سایت دبیرخانه كنوانسیون تغییرآب و هوا به آدرسهای زیر مراجعه كنند:
http://www.doe.ir/portal/Home/Default.aspx?CategoryID=af7a7490-de3c-4427-be6c-180f05a96003
http://unfccc.int/national_reports/non-annex_i_natcom/items/2979.php