به گزارش مارین نیوز، دكتر وحید چگینی با اعلام این خبر گفت: در این طرح مطالعاتی، به مدت 18 ماه عوارض زمینشناسی و رسوبشناسی آب دریا و تبادل آب بین دریای عمان و خلیج فارس بررسی میشود.
وی افزود: در این طرح همچنین با مدلسازی امواج، شدت و ارتفاع موج، جهت موج و دوره بازگشت امواج و چگونگی ساخت سازههای دریایی مطالعه خواهند شد.
چگینی تصریح کرد: امسال همچنین هفت طرح مطالعاتی دیگر در مؤسسه ملی اقیانوسشناسی کشور در حوزه خلیج فارس و دریای عمان در محدوده آبهای استان هرمزگان آغاز شده است.
وی اضافه کرد: بررسی میزان کربن و مواد آلی و ازت کل در رسوبات تنگه هرمز، بررسی پراکنش مرجانهای سخت، تهیه اطلس امواج خلیج فارس و دریای عمان، تهیه بانک اطلاعات تاریخی خلیج فارس، شناسایی و رصد شکوفایی جلبکی با استفاده از دادههای ماهوارهای و مدلسازی عددی ایجاد سونامی در دریای عمان از جمله این طرحها است.
رئیس مؤسسه ملی اقیانوسشناسی کشور خاطرنشان کرد: هدف از اجرای طرحهای مطالعاتی، جمعآوری دادههای تاریخی در حوزه خلیج فارس و دریای عمان در خصوص زمینشناسی و دانهبندی مواد رسوبی است.
چگینی افزود: بررسی حذف فلزات سنگین مانند سرب در فاضلابهای صنعتی ورودی به منابع دریایی با کمک میکرو جلبک کارلا، در منطقه قشم، و جمعآوری و ارزش سنجی اطلاعات مربوط به آلودگی هیدروکربنهای نفتی در رسوبات و آبزیان خلیج فارس از برنامههای مهم تحقیقاتی این مؤسسه است که امسال در استانهای بوشهر و سیستان و بلوچستان آغاز شده است.
وی گفت: بررسی میزان هیدروکربنهای چند حلقهای آروماتیک در رسوبات سطحی دریای عمان و امکان وجود ماده دارویی در جلبکهای دریایی برای درمان بیماری آلزایمر در اطراف جزایر خلیج فارس از دیگر طرحهای تحقیقاتی در این مؤسسه است.