سیدعلی آقازاده درباره علتهای شهرت دریاچه خزر از گذشته، به سایت خبری تابناك گفت: وجود میزان چشمگیری آب شیرین، وجود منابع نفتی متعدد، میزان بالای زیست آبزیان از مهمترین علتهای شهرت این دریاچه است.
وی با بیان اینکه «دریاچه خزر بزرگترین دریاچه جهان است»، افزود: این دریاچه به علتهای مختلف از گذشته در تمام جهان شناخته شده بود.
وی با بیان اینکه «میزان ظرفیت دریاچه خزر از نظر انتقال مواد آلاینده به حد بحران رسیده است»، افزود: این دریاچه بهعلت منابع نفتی سرشار و استخراج این منابع همیشه دچار آلودگیهای نفتی و زیست محیطی شده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: دریاچه خزر از نظر ظرفیت بسیار محدود است، این در حالی است که پیرامون این دریاچه پنج کشور وجود دارد.
آقازاده با بیان اینکه «آلودگیهای دریاچه خزر برای همه کسانی که با این دریاچه در ارتباط هستند خطرناک است»، افزود: آلودگی این دریاچه به همه آبزیان از جمله ماهیهای خاویاری، پرندگان و از همه مهمتر برای انسانها بهعلت استفاده خوراکی از ماهیان بسیار خطرناک است.
وی با بیان اینكه «سهم ایران از آلودگی دریاچه خزر حدود پنج درصد است»، گفت: کشورهای حاشیه دریاچه خزر بویژه کشورهای روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان حدود ۹۵ درصد آلودگیهای این دریاچه را تولید میکنند.
نماینده رشت درباره خطر جدید که دریاچه خزر را تهدید میکند، افزود: بهتازگی کشورهای حاشیه دریاچه خزر مثل ترکمنستان و قزاقستان اقدام به ترانزیت کالا با کشتی از طریق دریاچه خزر کردهاند که این باعث افزایش آلودگی دریاچه میشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، تأکید کرد: مسؤولان کشور بویژه دولت باید هر چه سریعتر راهحلی بینالمللی برای کاهش میزان آلودگی دریاچه خزر پیدا کنند.