به گزارش خبرگزاری ایسنا، منطقه عملیاتی سیری در آبهای خلیج فارس در 40 کیلومتری غرب جزیره ابوموسی و 75 کیلومتری بندر لنگه قرار دارد. این منطقه از میدانهای سیوند، اسفند، نصرت و دنا تشکیل شده است و سکوی اقماری ایلام و نصر واحدهای تولیدی آن راتشکیل می دهند.
در حال حاضر روزانه 163 میلیون فوتمکعب گاز همراه نفت میدانهای واقع در منطقه سیری به ارزش یک میلیون دلار به دلیل استحصال نشدن سوزانده میشود كه طرح NGL منطقه سیری با هدف جمعآوری و استفاده بهینه از این گازها با هزینه حدود 450 میلیون دلار پیشبینی شد.
با راهاندازی طرح NGL سیری علاوه براین كه از اتلاف 163 میلیون فوت مکعب گاز جلوگیری میشود، سالانه بیش از 150 میلیون دلار در آمد ارزی نیز عاید کشور خواهد شد.
طرح جمعآوری گازهای همراه و استحصال میعانات گازی منطقه سیری خرداد 1383 آغاز شد و طبق قرارداد باید 62ماهه تكمیل میشد، اما تأخیر در تأمین منابع مالی پروژه، تاخیر در راهاندازی آن را در پی داشت. البته به گفته محمود زیرکچیانزاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، NGL سیری تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
پیشبینی میشود با راهاندازی كارخانه NGL سیری، روزانه 22 میلیون فوت مكعب گاز از سكوی نصر، 100 میلیون فوت مكعب گاز از میدان نفتی سیری و 43 میلیون فوتمكعب گاز میدان نفتی اسفند جمعآوری و پالایش شود.
با تكمیل این طرح روزانه 108 میلیون فوت مکعب گاز مورد نیاز دو جزیره کیش و قشم برای تأمین سوخت نیروگاههای برق به این دو جزیره منتقل خواهد شد. علاوه بر این، امكان صادرات گاز به كشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نیز فراهم میشود.
پروژه NGL سیری شامل بخشهای کارخانه NGL سیری، خط لوله زیردریایی سیری به کیش و قشم، ایستگاه تقویت فشار گاز جزیره کیش، گازرسانی به نیروگاه کیش و ایستگاه تقویت فشار گاز در سکوی نصر است كه شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت آن را برعهده گرفته است.
علاوه بر جمعآوری گازهای همراه، سایر محصولات طرح NGL سیری شامل روزانه 7هزار و 700 بشکه پروپان، حدود 4 هزار بشکه بوتان، حدود 1.5 هزار بشکه پنتان و 1.4 هزار بشکه میعانات گازی است.
اجرای طرح NGL سیری علاوه بر درآمدزایی برای كشور، مزیت زیست محیطی نیز برای منطقه خلیج فارس دارد؛ به طوری که در این رابطه برای اولین بار یک پروژه نفتی از طرف سازمان ملل بعنوان یک طرح زیستمحیطی مصوبه دریافت کرده است.