وی با بیان اینكه «در دنیا از هر 30 چاه اكتشافی یك چاه به نفت میرسد»، افزود: تاكنون تا عمق 2474 متری حفاری انجام گرفته و ادامه حفاری متناسب با شرایط چاه خواهد بود.
اصولی با بیان اینكه «میدان گازی جدید كشفشده در دریای خزر در آبهای ایران قرار داد و غیرمشترك است»، افزود: از نظر رژیم حقوقی دریای خزر محل حفاری این میدان در داخل آبهای ایران قرار دارد.
وی با بیان اینكه «موضوع تعیین رژیم حقوقی دریای خزر از سوی وزارت امور خارجه و نماینده ویژه رئیس جمهور در دریای خزر در دست پیگیری است»، بار تأكید كرد: این میدان در آبهای ایران قرار دارد.
اصولی درباره حضور شركت خارجی در مطالعات و عملیات اكتشافی این میدان مستقل گازی گفت: از خدمات شركتهای داخلی و خارجی به صورت پیمانكار خدمات فنی در این میدان استفاده میشود.
مدیرعامل شركت نفت خزر در پاسخ به این سؤال كه «آیا در دریای خزر میادین مشترك وجود دارد؟»، گفت: با توجه به تكمیل نشدن رژیم حقوقی دریای خزر، این سؤال در حال حاضر موضوعیت ندارد و جمهوری اسلامی ایران نیز همانند سایر كشورهای حاشیه دریای خزر در چارچوب توافقهای پذیرفتهشده اقدامات لازم را انجام میدهد.
اصولی تصریح كرد: هماكنون در مراحل اولیه بررسی میدان هستیم و با توجه به اكتشافی بودن عملیات حفاری، امكان اعلام برآورد دقیق وجود ندارد و پس از تكمیل چاه و انجام عملیات لازم میزان منابع هیدوركربوری مخزن اعلام خواهد شد.
وی افزود: در چند سال گذشته آمارهای مختلفی از سوی برخی از مراكز رسمی و غیررسمی مبنی بر میزان ذخایر احتمالی و اثبات شده و حتی میزان تولید نفت و گاز كشورهای حاشیه دریای خزر اعلام شده؛ ولی هیچكدام از این آمارها مستند یا مختص دریای خزر نیست.
وی افزود: بر اساس گزارش دو مؤسسه بزرگ بینالمللی، میزان ذخایر نفت ایران در دریای خزر 15 میلیارد بشكه و میزان احتمالی گاز 11 تریلیون فوتمكعب اعلام شده؛ این درحالی است كه مطالعه جامع علمی شركت ملی نفت ایران برآوردهای به مراتب بیشتری را نشان داده، ولی هرگونه اظهارنظر قطعی وابسته به انجام مراحل علمی و فنی مربوط است.
اصولی با بیان اینكه «پیشبینی میشود در میدان گازی كشفشده لایه نفتی وجود داشته باشد»، افزود: بر اساس برآورد مطالعاتی پیشبینی میشود ذخیره احتمالی نفت این میدان 8 میلیارد بشكه و ذخیره گاز آن 50 تریلیون فوتمكعب باشد.
وی گفت: در مرحله اولیه بر اساس مشاهدههای انجامشده، پیشبینی میشود كه این میدان گازی باشد.
اصولی درباره برنامه شركت ملی نفت ایران در دریای خزر گفت: شركت ملی نفت ایران در حال برنامهریزی فعالیتهای توسعهای و تولیدی در دریای خزر است كه با رعایت اولویت و نیاز كشور انجام میشود.
مدیرعامل شركت نفت خزر یادآور شد: برای نخستین بار است كه پس از 100 سال در كشور میدان هیدروكربوری در آبهای عمیق دریاچه خزر كشف میشود و انجام عمالیت اكتشاف و حفاری در آبهای عمیق كار پیچیدهای است كه نیازمند بهكارگیری فناوریهای روز است.
وی درباره حضور شركتهای خارجی برای ادامه فعالیتهای اكتشافی و حفاری در دریای خزر گفت: با توجه به عمق زیاد آب و شرایط خاص عملیات دریاچه خزر از شركتهایی كه دارای فناوری و دانش فنی آبهای عمیق هستند، دعوت میشود؛ البته ایران برای تداوم اقدامهای خود در دریای خزر منتظر شركتهای خارجی نیست.
اصولی افزود: تاكنون همه مراحل اكتشافی از سوی كارشناسان و متخصصان صنعت نفت و پیمانكاران ایرانی انجام شده و در ادامه نیز انجام میشود و هماكنون برخی شركتهای خارجی در حال مذاكره برای ادامه عملیات هستند.
/وزیر نفت تشریح کرد:/
کشف میدان بزرگ گازی ایران در دریای خزر [کلیک کنید]
میدان گازی شمالیها را به تکاپو انداخت [کلیک کنید]
اظهارات سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس درباره میدان گازی خزر [کلیک کنید]