وی از روزهایی گفت که سکوی نیمهشناور امیرکبیر را خارجیها به بهانه تحریم رها کردند و مهندسان ایرانی با پذیرفتن ریسک راهاندازی چنین سکویی آن را به آب انداختند. ریسکی که در صورت کوچکترین اشتباه میتوانست منجر به غرق شدن شناوری شود که تا آنزمان برای آن بیش از 200 میلیون دلار هزینه شده بود.
مدیرعامل شرکت حفاری شمال درعین حال از کدگذاری دستگاههای موجود در سکوی نیمهشناور توسط خارجیها برای فعالیت در چهارماه خبر داد و گفت: خارجیها پیش از راهاندازی این سکو با کدگذاری برروی تجهیزات آن برای فعالیت چهارماه ایران را ترک کردند و پس از چهارماه در صورت عدم موفقیت متخصصان ما برای شکستن قفل این کدها، باید مجددا خارجیها را متقاعد میکردیم که به ایران بیایند و مجددا کدها را برای شش ماه دیگر تمدید کنند.
وی تصریح کرد: راهاندازی این دستگاه حفاری در میان همکاران ما نیز شبیه افسانه بود که با تلاش فرزندان ایران اسلامی با موفقیت انجام شد و این هفته در عمق 2475 متری به لایه ذخایر گازی رسیدیم.
خادمی با تبریک این موفقیت به هموطنان گفت: با ادامه حفاریها تلاش میکنیم که به لایههای پایین که احتمالا نفتی است، برسیم.
وی افزود: در طول حفاری هم دوره انتظار یا تأخیر در فعالیت نداشتیم.
خادمی با تشریح جزییات این اکتشاف تأکید کرد: در حال حاضر در عمق 2415 متری به گاز رسیدهایم که البته هنوز مشخص نیست این گاز مخزن است یا خیر؛ اما به هرحال فرقی هم ندارد. چون فشار این گاز بسیار زیاد است.
به گفته او، مطالعات هنوز به اتمام نرسیده و باید از چاه اکتشافی برای شناسایی بهتر چاه استفاده کرد اما آنچه تاکنون برآورد شده باید در عمق 5200 متری و در چلیکن 4 به نفت رسیداما اینکه اعلام میزان نفت موجود در مخزن چقدر است و تخمین رقم آن باید به ماههای آتی و رسیدن به لایه چلیکن 4 موکول شود.
مدیرعامل شرکت حفاری شمال متذکر شد لایههای این میدان چلیکن نام دارند که از یک شروع میشود و تا 9 لایه ادامه دارد.
به گفته وی، در حال حاضر چلیکن یک حفاری شده و برنامهریزی شده تا به لایه چهارم ظرف 8 ماه آینده برسند که همان لایهای که قراراست در آن نفت کشف شود.
براساس اظهارات وی، درحال حاضر تقریبا چیزی حدود 61 متر وارد مخزن شدهایم که فشار گاز بسیار بالا و حدود 4800 PSI است.
وی در خصوص به صرفه بودن اکتشاف در خزر متذکرشد: در حال حاضر کشورهای چون برزیل در عمق 3000 متر حفاری میکنند و برای آنها تولید بهصرفه است. بنابراین، جای نگرانی در این مورد وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت حفاری شمال درعین حال تأکید کرد: این بلوک در فاصله 250 کیلومتری نکاء قرارداد و مالکیت صدردصد آن در اختیار ایران است.
وی به اختلافهایی میان ایران آذربایجان در روزهای ابتدایی که سکو در حال مستقر شدن در خزر بود، اشاره کرد و متذکرشد: این اختلافها در همان زمان به پایان رسید و در حال حاضر، هیچگونه نگرانی از اینکه این مخزن در اختیار همسایگان با تغییر سهم احتمالی ایران قرار بگیرد، وجود ندارد.
به گفته وی، درحال حاضر میدان مشترک در مرز ایران و آذربایجان در خزر به نام البرز وجود دارد که هنوز هیچیک از دو کشور برای توسعه آن اقدام نکردهاند؛ اما هر نوع اقدامی باید با توافقات دو طرف صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: پس از اتمام توسعه این مخزن که قابلیت احداث 100 چاه توسعهای برای برداشت را دارد، نوبت به توسعه البرز خواهد رسید؛ مگر آنکه تحقیقات در بلوک کشفشده فعلی مسؤولان را به فکر بیندازد که سکویی دیگر برای حفاری میدان البرز اجاره کنند و یا به ساخت دکلی دیگر فکر شود.