به گزارش مارین نیوز، انجمن مهندسی دریایی ایران در این نمایشگاه در قالب غرفه كمیسیون انجمنهای علمی حضور یافته و دستاوردها و انتشارات خود را در معرض دید بازدیدكنندگان قرار داده است.
نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری امروز با حضور وزرای علوم و دفاع در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح شد.
اختصاص 1.2 درصد تولیدات علمی جهان به ایران
وزیر علوم در این مراسم با تأكید بر تلاش مستمر محققان در عرصه جهاد علمی از اختصاص 1.2 درصد تولیدات علمی جهان به ایران، جذب بیش از 5000 عضو هیأت علمی در دانشگاهها و انعقاد حدود 100 میلیارد تومان تفاهمنامه بین وزارت علوم و دانشگاهها با مراكز مختلف داخلی خبر داد.
دكتر كامران دانشجو با اشاره به اینكه «تشخیص اولویتهای تحقیقاتی كشور یكی از مهمترین وظایف شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری است»، خاطرنشان كرد: كمیسیونها و كارگروههای مختلف شورا، طی جلسات مكرر در جهت شناسایی و رصد نیازها و نهایتا تشخیص اولویتهای تحقیقاتی كشور فعالیت میكنند تا بر اساس آنها مسیر تحقیقات در دانشگاهها و دستگاههای اجرایی مشخص شود.
دانشجو با اشاره به تصویب آییننامه جدید ارتقاء اعضای هیات علمی دانشگاهها و آییننامه فرصتهای مطالعاتی بعنوان یكی از اقدامات اخیر وزارت علوم گفت: وزارت علوم، تحقیقات وفناوری ضمن توجه جدی به تحقیقات بنیادی بعنوان مبنای تحقیقات كاربردی، تمركز خود را بر حوزه تحقیقات كاربردی قرار داده و به نحوی مسیر را تعیین میكند كه در درون دانشگاهها و برای اعضای هیات علمی ودانشجویان اولویتها را مشخص كنند تا نگاه آنها در تحقیقات در مسیر حل مشكلات به معضلات حوزههای كاربردی كشور باشد.
وی با بیان اینكه «29 پارك علم و فناوری در سراسر كشور ایجاد شده است»، تصریح كرد: بیش از 100 مركز رشد و حدود 2500 شركت دانش بنیان در این مراكز و پاركهای علم و فناوری كشور وجود دارند كه حدود 18 هزار فناور را در خود گرد آوردهاند كه این مسأله موضوع مهمی در بعد اشتغال، جهاد اقتصادی و جهاد علمی است.
وزیر علوم با بیان اینكه «اخیرا حدود 100 میلیارد تومان تفاهمنامه و قرارداد همكاری با مراكز مختلف كشور به امضاء رسیده است»، تصریح كرد: یكی دیگر از فعالیتهای انجام شده در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تلاش در فراهم آوردن مقدمات برای ایجاد شبكه علمی بینالمللی است.
تأكید بر آیندهپژوهی و اولویتگذاری
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در این مراسم اعلام كرد: این وزارتخانه با برقراری ارتباط گسترده با مراكز دانشگاهی، وزارت علوم و شركتهای دانش بنیان، منظومهای بسیار قوی برای انجام كارهای بسیار بزرگ را تشكیل داده تا همچنان در مسیر جهش در حوزه توسعه علم و فناوری ادامه حركت دهد.
سردار احمد وحیدی گفت: امروز ایران در جهش علمی در مسیر رشد دائمی قرار داشته و شاهدیم كه جلسات، نمایشگاهها و محصولات و فناوریهایی توسط بخشهای مختلف در كشور ارائه میشود. توسعه بخش آیندهپژوهی یكی از مهمترین موضوعاتی است كه باید در این برهه مورد توجه قرار گیرد.
وحیدی با اشاره به اهمیت اولویتگذاری بعنوان یكی دیگر از موضوعات مهم در زمینه پژوهش و فناوری كشور گفت: اولویتگذاری و تعیین نقشه راه تحقیقات و فناوریهای مورد نیاز كشور یكی دیگر از موضوعات مهم و ارزشمندی است كه باید به آن توجه داشته باشیم تا بتوانیم فناوریهایی را كه مورد نیاز كشور است با شاخصهای بومی و تعیین معیارهای مختلف تولید كنیم.
وزیر دفاع ادامه داد: تأسیس نظام ملی نوآوری یكی دیگر از مسائل مهم پیشروی كشور است كه خوشبختانه نهادهای مختلف سیاستگذاری مانند شورایعالی عتف، نهادهای مالی مانند صندوق نوآوری و شكوفایی و واحدهای تحقیق و پژوهش به عنوان مجری در این نظام وجود دارد.
ویژگیهای نمایشگاه امسال
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز در این مراسم گفت: این نمایشگاه امسال در فضایی بالغ بر12000 مترمربع در هشت سالن مجزا در حال برگزاری است كه سالن 10 و 11 ویژه دانشگاهها و پژوهشگاهها و مراكز پژوهشی است.
دكتر محمد مهدینژاد نوری ادامه داد: سالن 14 و 15 ویژه فن بازار است كه امسال به شكل دائمی آغاز به كار كرده است و 300 فناوری و محصول عرضه كرده و در سالن 25 انجمنهای علمی كشور و قطبهای علمی حضور دارند.
وی افزود: همچنین امسال نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل را داریم كه در این قسمت 52 محصول نمایش داده شده است.
مهدینژاد نوری خاطر نشان كرد: در دوازدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری 250 دانشگاه، مركز پژوهشی و تحقیقاتی، پارك علم و فناوری حضور دارند.
دوازدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری تا روز یكشنبه 27 آذر ادامه دارد.