علیاصغر مجاهدی افزود: ایران در سال 400 میلیون قطعه انواع ماهی و از جمله ماهیان خاویاری به دریای خزر رهاسازی میكند؛ اما منابع زنده این دریا در شرایط بحرانی قرار گرفته است.
وی با بیان اینكه «بررسیهای به عمل آمده نشان میدهد بچه ماهیان خزر در سالهای اخیر افزایش یافته است»، گفت: با این حال سالها طول می كشد تا این بچه ماهیان به سن بلوغ برسند؛ ضمن اینكه بلوغ ماهیان خاویاری به هشت سال زمان نیاز دارد.
مجاهدی بر مشاركت تمام كشورهای حاشیه خزر بر حفظ منابع زنده این دریا تأكید كرد و گفت: با برگزاری این اجلاس، پنج كشور ساحلی موافقت كردند با اجرای طرحهای مختلف منابع زنده این دریا را بیشتر تحت حفاظت قرار دهند.
وی یاد آورشد: دراجلاس باكو كشورهای حاشیه خزر موافقت كردند از سال آینده میلادی صید ماهیان خاویاری را ممنوع كنند و سازوكار آن را نیز در كشورهای مربوطه به مورد اجرا بگذارند.
به گفته معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات، در این اجلاس جمهوری اسلامی ایران برای حفظ منابع زنده دریای خزر پیشنهاد خود را در شش بند ارایه كرد كه مورد توجه كشورهای حاشیه خزر قرار گرفت.
وی در پایان نتایج برگزاری این اجلاس را مثبت ارزیابی كرد و گفت: كشورهای حاشیه خزر در این اجلاس تصمیم گرفتند با تشكیل یك كارگروه كارشناسی، بحثهای این اجلاس را برای اجرایی شدن جمعبندی تا در اوایل تابستان سال آینده در نشست دیگری ارایه دهند.
از سوی دیگر، دیروز و در آخرین روز این اجلاس؛ مسأله اعمال ممنوعیت صید صنعتی ماهیهای خاویار در خزر در نشست باکو و پیشنویس تفاهمنامه حفاظت از ذخایر ماهیهای خاویار در دریای خزر که توسط طرف روسی عرضه شده بود، بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری آذری ترند، نماینده ایران در این نشست اعلام كرد: از پیشنهاد برقراری ممنوعیت پنج ساله صید ماهیهای خاویار در خزر به طور کامل حمایت میکند و آماده است به کوششهایی در جهت حفاظت از نسل آبزیان خزر ادامه دهد.
مجاهدی گفت: ایران در سال جاری صید ماهیهای خاویار را با وجود سهمیه به میزان 400 تن به طور کامل تعلیق کرده است.
وی افزود: ایران در سال 2011 میلادی حدود 200 میلیون ماهی را پرورش داده و به آبهای خزر انداخته است.
براساس این گزارش، ایران در این نشست تشکیل گارد ویژه مبارزه با صید غيرمجاز آبزیان از سوی کشورهای ساحلی خزر را پیشنهاد کرد.
نماینده ایران در این نشست گفت كه در سازمان شیلات ایران به منظور جلوگیری از صید ماهیان به صورت غیرمجاز گارد ساحلی مخصوص مبارزه با صید تأسیس شده است. این گارد ساحلی بعنوان ضابط قوه قضائیه محسوب میشود. همکاری هماهنگ میان گارد ویژه مبارزه با صید با نیروهای دیگر انتظامی سبب میشود در جهت مبارزه با صید غیرقانونی آبزیان اقدامات بهبود یابد.
مجاهدی یادآورشد: تصمیم رییسان جمهوری پنج كشور ساحلی دریای خزر مبنی بر ممنوعیت پنج ساله صید ماهیان خاویاری، گام مهمی بر حفظ ماهیان خزر است و امیدواریم كشورهای ساحلی در اجلاس باكو، با ساز و كار مناسب این تصمیم را اجرایی كنند.
گفتنی است، سی و دومین اجلاس مشترك منابع زنده دریای خزر با حضورمسؤولان شیلات پنج كشور ساحلی 23 تا 25 آذرماه در باكو برگزارشد و هیأت ایرانی به ریاست معاون وزیر كشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران در این نشست حضور داشت.