کد خبر: ۱۱۴۹۲
تعداد بازدید: ۴۳۵
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰

شورایعالی صنایع دریایی متناسب با محدودیت‏های بین‏المللی تصمیم بگیرد

نشریه مهندسی دریا، ارگان انجمن مهندسی دریایی ایران، در سرمقاله شماره اخیر خود بر ضرورت اتخاذ تصمیمات به روز و متناسب با تحریم‏های موجود علیه بخش دریایی کشور تأکید کرد.

به گزارش مارین نیوز، در این یادداشت که در شماره آذرماه نشریه «مهندسی دریا» و با عنوان «شورایعالی صنایع دریایی و انتظارات موجود» درج شده؛ آمده است: اولین جلسه شورایعالی صنایع دریایی كه مهمترین ابزار اجرای قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی است؛ روز یكشنبه 14 آذرماه تشكیل شد. این شورای مهم كه طلسم برگزاری آن بعد از سه سال شكست، می‌تواند با تصویب بودجه‌ها، دستورالعمل‌ها و ابلاغیه‌های لازم تحولاتی اساسی در صنایع دریایی كشور ایجاد نماید. صنایعی كه شرایط خاص كنونی و تحریم‌های گسترده وضع‌شده علیه حمل‌ونقل دریایی و پروژه‌های نفت و گاز ایران، اهمیت آن را بیش از پیش مشخص نموده است.

در ادامه مقاله آمده است: انجمن مهندسی دریایی ایران ضمن تبریك این رویداد به جامعه دریایی، برحسب وطفه تخصصی؛ آمادگی خود را جهت هرگونه همكاری با این شورا برای انعكاس نظرات كارشناسی اعضای حقیقی و حقوقی خود اعلام می‌دارد. قطعا تداوم تشكیل جلسات این شورا و پربار بودن جلسات و مصوبات آن، مستلزم پشتوانه قوی مطالعاتی و دستوركارهای مناسب و پردازش‌شده است كه همین امر، وظیفه كلیه اعضاء و متخصصین دریایی را سنگین می‌سازد.

نویسنده یادداشت معتقد است: ویژگی مهم شورایعالی صنایع دریایی توانایی آن جهت اخذ تصمیمات به‌روز و مطابق با نیازها و شرایط حاكم بر صنعت دریایی است. به عبارت دیگر، اگرچه بندها و آیین‌نامه‌های مختلفی در قانون دیده شده و آنها نیز بسیار مفید و مؤثر هستند؛ ولی تغییرات خاص و مشكلات و تغییرات شرایط بین‌المللی در آنها دیده نشده است. لذا این شورایعالی است كه می‌تواند با رصد مستمر شرایط و تحولات از فرصت‌های بوجودآمده جهت تقویت صنایع دریایی كشور حداكثر استفاده را نماید و تهدیدهای بوجودآمده را نیز با تدوین سیاست‌های مناسب و استفاده از ابزارهای قانونی در دسترسِ دولت پاسخ دهد. این، موضوعی است كه سالهاست كشورهای صنعتی از آنه بهره می‌برند و با پیگیری دقیق شرایط داخلی و خارجی حاكم بر صنعت خود، تصمیمات و حمایت‌های مناسب را مشخص و به اجرا می‌گذارند.

سرمقاله «مهندسی دریا» بر این اساس در پایان آورده: انتظار می‌رود كه طی ماه‌های آینده شاهد پرداختن شورایعالی صنایع دریایی به اینگونه مسائل در كنار تأكید بر اجرای قوانین مناسب موجود باشیم. مسلما فرصت‌هایی همچون نیاز كشور به دكل‌های حفاری، پروژه‌های بزرگ فراساحلی، كشتی‌های حمل LNG، لزوم حمایت از قطعه‌سازان و شكل‌گیری زنجیره تأمین، تأمین شناورهای پشتیبانی فراساحل و... همه و همه مستلزم برنامه‌های منسجم است كه با تدوین اینگونه برنامه‌ها و اتخاذ تصمیمات صریح و شفاف، می‌توان آینده‌ای بسیار درخشان را در صنایع دریایی كشور انتظار داشت.

ارسال نظر