به گزارش مارین نیوز، حجت سعیدی ظرفیت تولید ماهی در مجموعه این قفسها را 200 هزار تن عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح و توسعه قفسهای پرورش ماهی برای 20 هزار نفر اشتغالزایی میشود.
به گفته وی، بعد از سپری كردن دوره پایلوت دو ساله نسبت به توسعه، ترویج و تعمیم این قفسها اقدام خواهد شد.
مدیركل شیلات گیلان از فیل ماهی و ماهی آزاد بعنوان ماهیان مورد استفاده برای پرورش در قفس نام برد و افزود: این نوع از ماهیان گونههای مقاوم هستند.
وی با تأكید بر مزایای متعدد این طرح نسبت به طرحهای مزارع خاكی از جمله افزایش تولید و اشتغال، میزان آلودگی پائین و نبود مشكل محدودیت آب و سوخت، گفت: هزینه اجرای این طرح در دریا 40 درصد نسبت به طرحهای مزارع خاكی كمتر است.
سعیدی نبود محدودیت زمین و آب، كیفیت مرغوبتر گوشت، استفاده ماهیان دیگر از پسماندهای غذایی این ماهیان را از دیگر مزایای این طرح نسبت به مزارع خاكی برشمرد.
وی گفت: اجرای طرح پرورش ماهی در قفس ضمن ایجاد اشتغال موجب حفظ ذخایر ماهیان دریایی، كاهش شیوع بیماریها، ناچیز بودن میزان آلودگی آب، ساماندهی صیادان و جلوگیری از بهرهوری غیرمجاز از دریا میشود.
مدیركل شیلات گیلان یادآورشد: حفاظت بهتر از ماهیان دریایی، كاهش هزینه سرمایه گذاری، تولید بیشتر در واحد سطح و استفاده از غذاهای طبیعی و گوشت با كیفیت بالاتر را از دیگر مزایای اجرا و توسعه این طرح ذكر كرد.
سعیدی از افزایش 24 درصدی صید انواع ماهیان استخوانی در گیلان خبر داد و گفت: در دهه دوم آذر ماه امسال شركتهای تعاونی پره استان موفق شدند 24 درصد افزایش صید نسبت به دهه مشابه در آذرماه سال قبل داشته باشند.
وی افزود: مجموع صید شركتهای تعاونی پره صیادی گیلان در این دهه افزون بر 150 هزار و 794 كیلوگرم بوده كه این مقدارصید با توجه به كاهش تعداد شركت های فعال از 55 شركت به 49 شركت و كاهش تعداد دفعات پرهكشی در دریا از هزار و 345 به 801 مرحله، افزایش خوبی را در میزان صید نشان میدهد.