به گزارش مارین نیوز، محمد خزاعی در نامه خود با ابراز تعجب از اینکه «گوگل از نامی تاریخی که در سطح جهانی بعنوان خلیج فارس مورد شناسایی قرار گرفته، استفاده نمیکند»، تصریح کرد: سیاست جدید گوگل نتیجهای جز تضعیف اعتبار و رویکرد حرفهای این شرکت ندارد و این امر ناخرسندی یک ملت بزرگ و کسانی که نگران سوءاستفادههای سیاسی از واقعیتهای تاریخی و جغرافیايی هستند را در پی خواهد داشت.
خزاعی تأکید كرد: خلیج فارس تنها نام جغرافیايی واقعی برای حوزه آبی بین ایران و شبه جزیره عربستان است و از آغاز پیدایش تاریخ مورد استفاده قرار میگرفته است و همانگونه که آرشیو رسمی همه موسسات معتبر و مشهور نقشهبرداری گواهی می دهند ، از زمان نوشتن تاریخ جهان توسط مورخین یونانی این حوزه آبی به نام Sinus Persicus و یا خلیج فارس نامیده شده است، نامی که بعدا توسط همه تاریخدانان و جغرافیدانان معتبر تا قرن 21 و زمان حاضر مورد استفاده بوده است. بنابراین، تنها نام متعارف و شناخته شده بین المللی برای این حوزه آبی خلیج فارس است.
سفیر و نماینده دائم کشورمان با اشاره به سیاست سازمان ملل متحد در متعارفسازی و همسانسازی نامهای جغرافیايی اضافه کرد: رویه سازمان ملل در تأکید بر نام خلیج فارس بعنوان تنها نام قابل اطلاق به این حوزه آبی قابل توجه بوده و باید مورد احترام باشد.
خزاعی تأکید كرد: تصمیم در خصوص نامگذاری مربوط به عوارض جغرافیايی دارای اهمیت تاریخی بایستی براساس دادههای تاریخی و حقیقی، اسناد معتبر و منابع قابل اتکا بجای هرگونه ملاحظات دیگر باشد.
وی افزود: از نهادها و موسسات حرفهای انتظار میرود در کار خود بیطرف و غیرسیاسی بوده و در وارد شدن به مسائل سیاسی که ناشی از انگیزه های سیاسی طرفهای مشخص و کمککننده به اهداف تفرقهافکنانه آنها است، جانب احتیاط را از دست ندهند.
سفیر و نماینده دائم کشورمان افزود : اقدام اخیر شرکت گوگل به ایجاد یک رویه خطرناک برای دستکاری در نامهای تاریخی به خاطر اهداف سیاسی کمک میکند و تداوم اتخاذ این سیاست غلط ، مطمئنا شرکت شما را مسؤول تبعات حقوقی ناشی از آن خواهد ساخت.
خزاعی در پایان نامه خود ابراز امیدواری کرده که شرکت گوگل مجددا به این موضوع کاملا حساس توجه نموده و هرگونه گام تصحیحی لازم در جهت تجدید نظر در سیاست نامگذاری خود در خصوص خلیج فارس بر اساس مستندات را یکبار برای همیشه بردارد.