کد خبر: ۱۲۹۵۵
تعداد بازدید: ۲۷۵
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰

استقرار صنایع بسیار اثرگذار در اطراف دریای خزر ممنوع می‌شود

مدیردفتر مدیریت سواحل و تالابهای ساحلی سازمان محیط زیست گفت: بر اساس پروتكل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی كه دی‏ماه امسال به تصویب می‌‏رسد؛ استقرار صنایع بسیار اثرگذار در اطراف دریای خزر ممنوع می‌شود.

به گزارش مارین نیوز، رامین شادی در جمع خبرنگاران افزود: با تصویب این پروتكل استقرار صنایع بسیار اثرگذار شامل صنایع پالایشگاهی، فولاد، پتروشیمی و مجتمع‏های كشاورزی و دامپروری بسیار گسترده در اطراف دریای خزر ممنوع می‏شود.

شادی اظهار داشت: با تصویب این پروتكل صنایع كمتر اثرگذار نیز مشمول گزارش ارزیابی محیط زیست می‏شوند كه باید تمام اعضای كمیته ارزیابی كه شامل كشورهای روسیه، ایران، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و تركمنستان هستند؛ استقرار آن صنعت را تأیید كنند.

وی افزود: از محاسن این پروتكل استفاده از تجارب كشورها و همچنین تكنولوژی‏های كشورهای عضو است كه در اختیار كشورها قرار می‏گیرد و می‏توانند در اجرای پروژه‏ها از آن استفاده كنند.

شادی اظهار داشت: در نشست ژنو كه در تیر ماه سال جاری برگزار می‏شود؛ آخرین بررسی‏ها برای تصویب این پروتكل انجام می‏شود.

مدیر دفتر مدیریت سواحل و تالاب‏های ساحلی سازمان محیط زیست در پاسخ به اینكه «آیا ساخت جزایر توسط این كشورها شامل این پروتكل می‏شود؟»، گفت: بدون شك ساخت جزایری مانند جزایر مصنوعی در جمهوری آذربایجان و تركمنستان در این پروتكل بررسی می‏شود؛ اما از سوی دیگر اجرای پروژه‌هایی مانند میانگذر رامسر كه به طول 10 كیلومتر عباس‏آباد را به رامسر متصل می‏كند و مصوبه هیأت دولت در سال 1377 است؛ ممكن است بر اساس این پروتكل تأیید نشود.

شادی ادامه داد: البته در مسیر این میانگذر اكوسیستم حساسی وجود ندارد؛ فقط در ورودی ان در دهانه رودخانه صفار و داكوسیستم حساسی وجود داشت. از این رو، مسیر میان گذر تغییر كرد. همچنین به علت اینكه تمام مسیر از پایه استفاده می‏شود در گردش اكوسیتسم طبیعی آب اختلالی ایجاد نخواهد شد.

مدیردفتر مدیریت سواحل و تالاب‏های ساحلی سازمان محیط زیست گفت: خوشبختانه سازمان بنادر و دریانوردی از بدو امر در مورد این كار از سازمان محیط زیست نظرخواهی كرد و مشخص شد كه طراحی میانگذر روی مسائل هیدرولوژیكی منطقه اثر سوء نخواهد داشت.

ارسال نظر