کد خبر: ۱۳۲۵۰
تعداد بازدید: ۲۷۷
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰

خارج‏‏سازی همزمان دو مغروقه در بندر خرمشهر

معاون دریایی و بندری اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر از خارج‏سازی همزمان دو مغروقه جنگ تحمیلی بدست متخصصان داخلی در این بندر خبر داد.

به گزارش مارین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر، شاهین ترکپور با اشاره به موفقیت‏آمیز بودن عملیات خارج‏سازی همزمان هفتمین و هشتمین مغروقه‏های جنگ تحمیلی گفت: کارشناسان و متخصصان این اداره کل از ابتدای سال جاری تاکنون توانسته‏اند هشت فروند مغروقه جنگ تحمیلی را از کارون و اروند خارج کنند.

ترکپور درباره مشخصات این شناورها گفت: مغروقه‏های شناورسازی شده  از نوع یدک‏کش بوده که یکی از آنها دارای 15متر طول، 5/3 متر عرض، 5/1 ارتفاع و دیگری دارای 15 متر طول، 4 متر عرض و 5/3 متر ارتفاع است.

وی با اشاره به موانع و مشکلات ناشی از وجود مغروقه‏ها در آبراه‏های اروند و کارون افزود: از جمله مشکلاتی که مغروقه‏های بجامانده از جنگ تحمیلی در رودخانه‏های اروند و کارون برای منطقه موجب شده‏اند کاهش ایمنی دریانوردی (تردد) در آبراه‏های مذکور، ایجاد مانع در انجام کار لایروبی و مزاحمت برای صیادان است که حل آن بدون احتیاج به نیروی کار خارجی و خروج ارز از کشور و با بهره‏گیری از نیروی کار داخلی  به سرانجام رسید.

به گفته معاون دریایی و بندری اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر، از ابتدای سال جاری تاکنون هشت فروند از مغروقه‏های رودخانه کارون به دست كارشناسان جوان اداره حفاظت و ايمني دريانوردی این اداره کل شناورسازی شده که با ادامه این روند، پیش‏بینی می شود تا پایان سال جاری بتوانیم این تعداد را به 20 فروند افزایش دهیم.

ترکپور در ادامه یادآور شد: شناورسازی یک مغروقه دارای مراحل متعددی است که شناسایی مغروقه‏های خطرساز برای ایمنی دریانوردی، لایروبی و صیادی، ارزیابی آخرین وضعیت مغروقه، آنالیز هزینه شناورسازی و آنالیز تجهیزات مربوطه از جمله آنهاست که بعنوان مراحل اولیه شناورسازی یک مغروقه قلمداد می‏شود.

وی ادامه داد: در مرحله بعدی که مرحله اجرایی شناوری سازی است، لایروبی از سطح شناور، گلشویی و تمییز کردن مخزن‏ها (مخازنی از مغروقه‏ها را تمیز و خالی از آب می‏کنند که بتوان آنها را با هوا پر کرد)، استفاده از جرثقیل و در نهایت بالا کشیدن مغروقه بعنوان مراحل سخت و نفسگیر شناورسازی یک مغروقه به حساب می‏آید تا مغروقه در کنار ساحل آرام بگیرد و ایمنی و امنیت آبراه را در آن قسمت تأمین کند.

تركپور يكي ديگر از عوامل موفقيت در امر شناورسازي مغروقه‏ها در رودخانه كارون  را «حسن روابط و تعامل خوب با اداره محيط زيست شهرستان خرمشهر» ذكر كرد.

ارسال نظر