غلامرضا رازقی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا تصریح كرد: ظرفیت صید از آبهای دور حدود 80 هزار تن بوده كه میتوانیم این میزان را به بیش از سه برابر برسانیم.
به گفته وی، در سال 89 حدود 139 هزار تن، ماهی تن از آبهای دور صید شده كه در سال گذشته به 170 هزار تن افزایش یافته است.
رازقی علت افزایش صید از آبهای دور و بینالمللی را بهترشدن امنیت دریا و حمایت نیروهای دریایی ارتش و سپاه عنوان كرد و افزود: سال گذشته آسیبهای دزدان دریایی 70 درصد نسبت به سال 89 كاهش یافته است.
معاون وزیر جهادكشاورزی با تأکید بر اینکه «در آبهای بینالملل ظرفیت بیشتری برای صید داریم»، افزود: در شورایعالی صنایع دریایی كه به ریاست معاون اول رییس جمهور تشكیل شده، برای استفاده از سواحل شمالی، جنوبی و آبهای دور برنامهریزی میشود تا بتوانیم از ظرفیت صیدگاهها بیشتر استفاده كنیم.
وی افزایش صید از آبهای داخلی و بینالمللی را در گروی ایجاد نقش عملیات شناورها، نقش تجهیزات شناورها، نقش آموزشی و حمایتی، ایمنسازی شناورها، نقش سیستمهای كنترلی و ماهوارهای، نقش مدیریت و سرمایهگذاری و همچنین تعامل با كشورهای حاشیه اقیانوس هند عنوان كرد و گفت: در این صورت میتوانیم از ظرفیت آبهای دور بیشتر استفاده كنیم.
رییس سازمان شیلات ایران از افزایش 15 درصدی صید تن ماهیان از آبهای آزاد در سالهای گذشته خبر داد و پیشبینی كرد: با توجه به حمایت كارگروه شورایعالی صنایع دریایی برای آبهای بینالمللی و بهرهمندی از ظرفیت سایر كشورهای همسایه، میزان بهرهبرداری از آبهای دور در سال جاری به 20 درصد افزایش یابد.
رازقی گفت: میزان صید شناورهای ایرانی در غرب اقیانوس هند بیشتر از سایر كشورها بوده و ایران اولین كشور برداشتكننده آبزیان در غرب اقیانوس هند در سال گذشته بوده است.
وی با اشاره به وجود كشورهای ایران، عمان، هند و امارات در اقیانوس هند گفت: ایران در سال گذشته سومین كشور برداشتكننده آبزیان از اقیانوس هند بوده است.
معاون وزیر جهاد كشاورزی تأکید كرد: هرچه امنیت در آبهای بینالمللی فراهم شود، برداشت افزایش مییابد.