وحید چگینی در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا افزود: محققان ایرانی در حال حاضر مشغول مطالعه بر روی سه طرح (پروژه) منطقهای در سواحل خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند هستند. براین اساس طرح اكولوژی و بیولوژی اقیانوس هند به همراه تمام دریاهای حاشیه آن كه خلیج فارس و دریای عمان هم جزو آن است؛ یكی از این پروژههاست.
چگینی افزود: همچنین فیزیك دریای اقیانوس هند و پایش سواحل اقیانوس هند هم دو پروژه دیگری است كه با همكاری كشورهای حاشیه اقیانوس هند در حال اجرای آنها هستیم؛ بنابراین، ایران رسما با همكاری كشورهای منطقه در حال انجام پروژههای تحقیقاتی در مورد اقیانوس هند است.
چگینی گفت: در نشستهای مشترك كشورهای اطراف اقیانوس هند، محققان كشورهای انگلیس، آلمان، امریكا، ژاپن، هند و استرالیا نیز حضور دارند. یعنی این نشستها فقط محدود به كشورهای حاشیه اقیانوس هند نیست؛ بلكه محققان دیگر كشورها كه دارای تجارب در عرصه تحقیقات اقیانوسی هستند و یا اینكه جزیره كوچكی در اقیانوس هند دراختیار آنهاست، درانجام این تحقیقات مشاركت میكنند.
رییس مؤسسه ملی اقیانوسشناسی تأكید كرد كه برنامههای آینده این مؤسسه محدود به آبهای داخلی و اطراف ایران نیست؛ بلكه درنظر است كه محققان ایرانی در عرصه تحقیقات در زمینه دریای سرخ، خلیج عدن و دریاهای دیگرنیز وارد شوند.
به گفته وی، مشاركت محققان ایرانی در انجام پروژههای تحقیقاتی دریاهای مختلف موجب جمعآوری اطلاعات غنی میشود و این امر به ایجاد بانك اطلاعاتی دریایی و اقیانوسی برای كشور منجر میشود. جمعآوری این اطلاعات در صنایع مختلف دریایی كاربرد دارد.