سید حسین نقوی حسینی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفت: بر این اساس دولت موظف میشود كه سوخت كشتیهای حملكننده حاملهای انرژی را از طریق سوختهای غیرفسیلی تأمین كند كه یكی از این سوختها سوخت هستهای است.
وی افزود: در صورت تصویب طرح تجهیز شناورهای دریایی بدون سوختگیری در صحن علنی، تأمین سوخت شناورهای دریایی از طریق سوختهای نوین انجام میشود كه بر این اساس این سوختها جایگزین سوخت فسیلی میشود.
وی افزود: كمیسیون صنایع با تصویب این طرح، دولت را ملزم خواهد كرد كه سوخت كشتیهای حملكننده حاملهای انرژی را از طریق سوختهای غیرفسیلی تأمین كند كه سوخت هستهای یكی از این سوختها است.
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه «این طرح بعد از بحث و بررسی كارشناسی در صحن علنی مورد بررسی قرار خواهد گرفت»، تصریح كرد: مطرح شدن چنین طرحی امری طبیعی است؛ چرا كه ایران همچون سایر كشورها تلاش دارد تا به سوی استفاده از سوختهای نوین حركت كند.
از سوی دیگر، در پاسخ به تحریمها دولت به «تجهیز بخشی از شناورهای دریایی از جمله ناوگان دریایی و تحقیقاتی کشور به پیشرانههای خاص دارای قابلیت طی مسیر طولانی بدون نیاز به سوختگیری» مكلف میشود.
روحالله عباسپور، سخنگوی كمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، پیش از این گفته بود كه در جلسه کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی طرح مکلف کردن دولت به «تجهیز بخشی از شناورهای دریایی از جمله ناوگان دریایی و تحقیقاتی کشور به پیشرانههای خاص دارای قابلیت طی مسیر طولانی بدون نیاز به سوختگیری» مورد بررسی قرار گرفت.
او اعلام كرده بود كه با توجه به رشد کشور در طراحی و ساخت شناورهایی دریایی از جمله کشتیهای اقیانوس پیما به منظور ایجاد بستر امن برای حضور پایدار در اقیانوسها و سواحل دور، دولت موظف میشود که در این زمینه اقدامات عملی را آغاز كند و این طرح برای طی مراحل قانونی خود در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.