به گزارش BBC، برنارد ممبه، وزیر امور خارجه تانزانیا، گفته که نفتکشهای مورد ادعا، متعلق به ایران نبودهاند. با این حال به گفته او، دولت تانزانیا برای مشخص شدن مالکیت این کشتیها تحقیق خواهد کرد.
پیشتر هوارد برمن، نمایندهای از کنگره آمریکا، گفته بود که تانزانیا به ایران کمک کرده تا از این طریق تحریمهای بینالمللی علیه خود را دور بزند.
ممبه گفته که در تحقیقات خود در تماس با سفارت ایران در دارالسلام، مقامهای سفارت ایران و همچین مقامهای کشتیرانی زنگبار و نماینده آنها در دبی این ادعا را رد کردهاند.
او همچنین به خبرنگاران گفته که تانزانیا رسما از دولت آمریکا و اتحادیه اروپا خواسته که برای تشخیص مالک کشتیها به آن کشور کمک کنند.
ممبه گفت در صورتی که مالکیت ایران بر این کشتیها محرز شود، آن کشور تدابیر متناسبی در نظر خواهد گرفت.
گفته شده که دست کم ۶ کشتی و احتمالا هم تا ۱۰ کشتی با پرچم تانزانیا، در اصل متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران بودهاند.
پیشتر نیز اعلام شده بود که از ۳۹ نفتکش ایران ۱۵ فروند با پرچم جزیره تووالو، در اقیانوسیه، در آبهای جهان رفتوآمد میکنند. ده نفتکش هم در جزیره زنگبار ثبت شدهاند.
این نفتکشها تابه حال در قبرس و جزیره مالت ثبت بودند و از پرچم آنها استفاده میکردند، ولی چون هر دو این کشورها در اتحادیه اروپا هستند، شرکت ملی نفتکش ایران برای ثبت مالکیت ناوگان خود به اقیانوسیه و آفریقا رو آورده است.
از روز اول ژوئیه، بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا علاوه بر قطع واردات نفت از ایران، بیمه نفتکشهای حامل نفت این کشور توسط شرکتهای ثبت شده در کشورهای اتحادیه اروپا را نیز منع کردهاست.
اجرایی شدن تحریم نفتی ایران علاوه بر قطع فروش نفت به اروپاییان، به دلیل منع پوشش بیمهای، مشکلاتی را نیز برای صادرات نفت ایران به سایر کشورها ایجاد کردهاست.