به گزارش مارین نیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، عبدالرضا کرباسی افزود: پیشنهاد راهاندازی این ایستگاه از سوی ایران به سازمان منطقهای حفاظت از محیط زیست دریایی (راپمی) داده شد و مورد موافقت قرار گرفت.
وی اظهارداشت: بعد از بررسیهای انجامشده از سوی معاونت دریایی سازمان محیط زیست، اعتبار مورد نیاز برای راهاندازی این ایستگاه یک و نیم میلیون دلار به راپمی پیشنهاد شد.
کرباسی خاطرنشان کرد: در این ایستگاه علاوه بر این که میزان تبادل آب بین دریای عمان و خلیج فارس اندازهگیری میشود 17 پارامتر دیگر نیز سنجش میشود که 15 مورد مربوط به آلایندگی و دو مورد فیزیک و شیمی آب است.پ
وی گفت: قرار است راپمی مبلغ پیشنهادی را بین دو کشور امارات و عمان هم به مذاکره بگذارد تا آنها هم نظر و میزان کمک خود را اعلام کنند.
کرباسی افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس میتوانند از دادهها و اطلاعات این ایستگاه استفاده کنند. این ایستگاه باید در داخل تنگه هرمز نصب شود؛ زیرا به علت تنگ بودن، تبادل آب بین خلیج فارس و دریای عمان را دقیقتر میتوان سنجید.
معاون دریایی سازمان محیط زیست افزود: دما، اکسیژن، PH، مواد آلی، هیدروکربنهای نفتی، برخی سموم کشاورزی، نیترات و فسفات برخی از پارامترهایی هستند که دراین ایستگاه سنجش میشوند.
به گفته وی، تنگه هرمز باریک است و خلیج فارس را به یک دریای نیمه بسته تبدیل کرده است. از این رو، جریان آب در آن هر سه تا پنج سال یک بار رخ میدهد. بنابراین، داشتن اطلاعات کافی برای حفظ محیط زیست آن الزامی است.