به گزارش خبرگزاری آلمان، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) که مقر آن در رم است؛ در گزارشی اعلام کرد: تقاضای فزاینده موجب خواهد شد میزان صید ماهی در سراسر جهان سال 2021 به 172میلیون تن افزایش یابد.
فائو تأکید کرد این افزایش صید ماهی، موجب اهمیت یافتن بیشتر محافظت از گونههای مختلف ماهی و توقف صید بیرویه میشود.
آرنی ماتیسن، رئیس بخش شیلات و کشاورزی فائو، گفت: شیلات کشورها نقشی مهم در امنیت غذایی و رشد اقتصادی جهان ایفا میکنند. با وجود این، این بخش با مجموعهای از مشکلات روبروست.
فائو در گزارش خود در خصوص وضعیت شیلات و ماهیگیری در جهان به قوانین نامناسب مدیریت شیلات، کشمکشها بر سر استفاده از منابع طبیعی و استفاده مستمر از تجهیزات نامناسب ماهیگیری اشاره و این موارد را تهدیدی برای صنعت ماهیگیری اعلام کرده است.
در این گزارش خاطر نشان شده بسیاری از ذخایر ماهی که فائو بر آنها نظارت کرده؛ تحت فشار زیادی قرار دارد.
این گزارش میافزاید: حدود 30 درصد از ذخایر ماهی با مشکل صید بیش از اندازه روبرو هستند و حدود 57 درصد از این ذخایر نیز به طور کامل استفاده شدهاند. این وضع به معنای آن است که بیشترین استفاده از این ذخایر آبزیان به عمل میآید یا این ذخایر به بیشترین استفاده از خود نزدیک شدهاند.
تنها حدود 13 درصد منابع ماهی به طور کامل استفاده نشدهاند.
این گزارش خاطر نشان میسازد: صید بیش از اندازه ماهی، نتایج زیست محیطی منفی به دنبال دارد و نیز میزان تولید کاهش مییابد که این موضوع موجب پیامدهای منفی اقتصادی و اجتماعی خواهد شد.
بنابراعلام فائو، شیلات و پرورش ماهی منبع درآمدی 55 میلیون نفر در جهان است و 10 تا 12 درصد از مردم جهان از طریق این صنعت امرار معاش میکنند.