کد خبر: ۱۳۴۸۱
تعداد بازدید: ۲۳۴
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰

ابتکار پتروپارس برای تکمیل چاه بدون دکل حفاری

مدیر حفاری پتروپارس گفت: برای نخستین بار با استفاده از شناور اسید کاری روش تکمیل، راه‌اندازی و تست چاه‌ها را به صورت بدون دکل حفاری انجام می‌دهیم که ابتکار مؤثری در بالا بردن سرعت عملیات راه‌اندازی چاه است و با افقی کردن چاه‌ها تولید گاز را بالا برده‌ایم.

وی افزود: به صورت همزمان با استفاده از شناور اسیدکاری روش تکمیل، راه‌اندازی و تست چاه‌ها را به صورت بدون دکل حفاری انجام می‌دهیم که ابتکار مؤثری در بالا بردن سرعت عملیات راه‌اندازی چاه است.

مدیر حفاری پتروپارس اضافه کرد: در فاز 19 یک ریگ را مستقر کرده‌ایم در پروژه فرزاد نیز یک ریگ (دکل) حفاری را مستقر کرده‌ایم و به‏زودی یک دستگاه دیگر را در فاز 12 مستقر خواهیم کرد و با استفاده از 4 ریگ فعالیت‌های حفاری را پیگیری خواهیم کرد.

وی ابراز امیدواری کرد با اضافه کردن ریگ‌های حفاری بتوانیم فاز 19 را به صورت همزمان با 3 ریگ حفاری کنیم که قدم بزرگ و کم‏نظیری در پارس جنوبی محسوب می‌شود؛ در این فاز 3 سکو و در هر سکو 5 حلقه چاه را باید حفاری کنیم.

جوادیان در ادامه گفت: حفاری در پتروپارس یک برند است و با استفاده از همه تجربیاتی که در فازهای 1 و 4 و 5 و 6 و 7 و 8 و 12 پارس جنوبی به دست آمده؛ می‌تواند مدعی نوآوری‌های زیادی در این عرصه باشد، چنانکه ما حفر چاه‌های افقی را در چاه‌های گازی آغاز کردیم، روش Open hole را برای تکمیل چاه‌ها پیش بردیم، روش تکمیل one ran را گسترش دادیم و بزودی کارگاهی را با مشارکت شرکت‌های خارجی در کیش تأسیس می‌کنیم که بتوانیم وسایل تکمیل چاه‌ها را در داخل بسازیم.

وی افزود: روش open hole تاکنون تنها در فاز 1 به صورت محدود با استفاده از یک بارج یا 3 پایه اجرایی شده است و ما به طور خاص قصد داریم برای نخستین بار این کار را به وسیله یک شناور اجرایی کنیم که سرعت انجام کار را بسیار بالای برد.

وی افزود: ما شناور را به کنار سکو منتقل کرده و با استفاده از آن چاه‌ها را اسید می‌زنیم که این کار به معنای صرفه‌جویی حداقل 10 الی 15روز در حفاری هر چاه است.

وی در ادامه با بیان اینکه «چاه دوم توصیفی فرزاد A را آغاز کرده‌ایم و در عمق 1050 متری هستیم»، گفت: چاه را تست می‌کنیم و قرار است پروژه اصلی فرزاد Aبه ما داده شود؛ در عین حال شاید توسعه پروژه فرزاد B همزمان با فرزاد A به پتروپارس سپرده شود.

مدیر حفاری پتروپارس اضافه کرد: برای اولین بار به دلیل اینکه فاز 12 و دیگر فازهای جدید به کناره میدان رفته  و لایه‌های گازی کم‏عمق شده و تولید پایین آمده است، با افقی کردن چاه‌ها تولید را بالا برده‌ایم.

وی تأکید کرد: 3 چاه افقی هر یک به طول یک کیلومتر را در فاز 12 حفاری کرده‌ایم که باعث بالا رفتن تولید می‌شود.

مدیر حفاری پتروپارس در پاسخ به پرسشی درباره گران بودن حفاری در پتروپارس گفت: ما بهترین ریگ‌های حفاری را با کمتری قیمت در اختیار گرفتیم، چرا که در زمان ارزان‌تر بودن قیمت‌ها این دکل‌ها را به خدمت گرفتیم؛ ما  3 ریگ فعال حفاری در اختیار داریم که به‏زودی به  4 ریگ افزایش می‌یابد و امیدواریم بیشتر شود.

جوادیان تصریح کرد: ما به در اختیار گرفتن ریگ‌های ملکی علاقه‌ای نداریم و به دنبال اجاره ریگ‌ها هستیم، چرا که بعنوان یک شرکت اپراتور معتقدیم باید از خدمت شرکت‌های دیگر بهره ببریم و روی اجرای پروژه‌ها تمرکز کنیم، چنانکه در خدمت حفاری نیز از شرکت‌های ایرانی بهره گرفتیم.

وی با بیان اینکه «حفاری فاز 12 تا 3 سال دیگر ادامه خواهد یافت اما امسال اولین بخش فاز 12 تولید خواهد شد»، گفت: در مجموع 22 حلقه چاه در فاز 12 حفاری و تکمیل شده و به‏زودی 12 حلقه چاه نیز روی سکوی B حفاری خواهد شد؛ حفاری فاز 19 نیز  1.5 تا 2 سال آینده به پایان می‌رسد.

وی در پایان گفت: ما روی حضور در ونزوئلا و عراق کار می‌کنیم، اما هنوز برای این کار تصمیم قطعی نگرفته‌ایم.

ارسال نظر