به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت، دکتر جعفر توفیقی در کارگروه مدیریت فناوری و توسعه منابع انسانی که در حاشیه کنفرانس راهکارهای نظام توسعه و بهرهبرداری در بخش بالادستی نفت و گاز ایران برگزار شد، گفت: ایران دارنده نخستین ذخایر نفت و گاز جهان است؛ ولی در رتبهبندی به لحاظ کسب درآمد در جایگاه بیست و سوم جهان قرار دارد.
وی افزود: ایران به ازای بهرهبرداری از هر بشکه نفت 12 دلار ارزش افزوده ایجاد میکند؛ درحالیکه این رقم در شرکتهای نفتی برجسته جهان به بیش از 40 دلار میرسد.
وزیر پیشین علوم، تحقیقات و فناوری راه حل تبدیل شدن صنعت نفت به صنعتی پویا را که شایسته جایگاههای برتر جهان است، توانمندیسازی فناوری آن خواند و تأکید کرد: اگر میخواهیم صنعت را در زمینه اهداف چشمانداز متحول کنیم، باید به فناوریهای روزآمد جهان که امروزه بعنوان مزیت رقابتی کشورها شناخته میشود، دست پیدا کنیم.
وی با تأکید براینکه «در دستیابی به فناوری نیز باید نگاهی جامع و فراگیر داشت»، تصریح کرد: این نگاه باید همه نیازهای صنعت از منابع انسانی، ساختارهای صنعتی، همکاریهای بینالمللی گرفته تا نحوه حضور بخش خصوصی، فرهنگسازی و تأمین منابع مالی را شامل شود.
توفیقی با بیان اینکه «این نگاه هماکنون در کشورهایی مانند مالزی و کره جنوبی وجود دارد»، گفت: مراکز تحقیق و پژوهش در این کشورها در کنار واحدهای صنعتی، ایجاد و بعد از گذشته یک دوره زمانی، فناوری خاص آن واحد در این مراکز تولید میشود.
وی با اشاره به ساخت مناطقی برای توسعه فناوری در این کشورها گفت: برای مثال در منطقه شین زن چین که 3.3 میلیون نفر در آن شاغل هستند، سالانه 200 میلیارد دلار درآمد از محل تولید فناوریهای نوین ایجاد میشود.