به گزارش مارین نیوز، شركت فنآوری آبهای عمیق (DOT) با استفاده از متخصصان ایرانی و همچنین با بهرهگیری از ناوگان دریایی خود و شناورOCEANIC 5000 ، عملیات نصب روسازههای میدان نفتی رشادت را از امروز آغاز کرد.
در چارچوب این عملیات مهم دریایی، روسازههای جاكت W0 بعنوان اولین روسازههای منطقه نفتی رشادت امروز آغاز شد. در ادامه این عملیات، شركت DOT روسازههای W4 و F4 را نصب خواهد کرد.
بنابراین گزارش، میدان نفتی رشادت (رستم) در سـال 1345 (1965میلادی) در 110 کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان در آبهای خلیج فارس کشف شد و شرکت نفت ایران و ایتالیا (IMINICO) توسعه این میدان را آغاز کرد.
این میدان نفتی از نظر زمین شناسی از سه لایه نفتی شعیبا، عرب و میشریف تشکیل شده است که هماکنون بیشترین نفت آن در لایه شعیبا قرار دارد، اما از هر سه لایه نفت با درصد آب بالا و گاز پایین، نفت خام تولید میشود.
با حفاری 33 حلقه چاه و ساخت سکوهای رشادت سه، چهار و هفت، تولید نفت سبک از این میدان از سال 1347 آغاز شد؛ نفت مرغوب این میدان با درجه EPI 36 در بازارهای بینالمللی مشتریان زیادی دارد.
تولید طبیعی این میدان تا سال 1351 ادامه داشت و از آن پس تاکنون از تلمبههای درون چاهی برای استخراج نفت استفاده میشود؛ هماکنون تولید نفت از میدان رشادت تنها از سکوی رشادت چهار (R-4) در جریان است.
این سکو در چهار کیلومتری شمال سکوی رشادت هفت واقع شده و دارای ١٤ حلقه چاه با تولید کنونی روزانه افزون بر 9 هزار بشکه است؛ نفت این سکو به وسیله خط لوله ١٨ اینچ به طول 108 کیلومتر همراه با نفت رسالت برای ذخیرهسازی به جزیره لاوان ارسال میشود.
سکوی رشادت سه (R-3)، فاقد تأسیسات اقامتی است و هماکنون با داشتن تنها یک حلقه چاه غیرفعال بعنوان سکوی مشعل استفاده میشود.
بر اساس اعلام شرکت نفت فلات قاره ایران، تولید میدان رشادت برای سومین بار امسال افزایش یافت و به بیش از 20 هزار بشکه در روز رسید.
در هفتههای ابتدایی سال جاری، افزایش تولید از چاههای یک و پنج میدان رشادت محقق شد و با به تولید رسیدن چاه شماره سه این میدان، تولید از مرز 20 هزار بشکه فراتر رفت.